27 Ιουν 2013

Μαθαίνω να ζωγραφίζω με τα σχήματα!

H Ιφιγενεια Η. Λαμπροπουλου ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μας μιλάει για την ζωγραφική των παιδιών.

Η ελεύθερη ζωγραφική και γενικά η ζωγραφική με οποιοδήποτε μέσω και αν επιχειρείται αποτελεί το απόλυτο μέσω εσωτερικής έκφρασης σε κάθε παιδί. Είναι ο δικός τους τρόπος να ζωγραφίζουν τον κόσμο τους, τα συναισθήματά τους, τις εμπειρίες τους, τις γνώσεις τους.

Η ελεύθερη ζωγραφική (αυτή δηλαδή που το παιδί κάνει το ίδιο τα σχέδια και τα γεμίσματα) βασίζεται στα ΣΧΗΜΑΤΑ. Δείχνοντας στο παιδί πώς μπορεί να σχεδιάσει ένα σπίτι, ένα ανθρωπάκι, ένα αυτοκίνητο, ένα δέντρο, ένα λουλούδι κ.α. με τη χρήση μόνο των σχημάτων, μπορεί πολύ εύκολα να τα μεταφέρει το ίδιο στην δική του ζωγραφική. Μην ξεχνάμε οτι η ζωγραφική σε κάθε της μορφή και με κάθε υλικό, οδηγεί στην γραφή, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντική για την μαθησιακή πορεία κάθε παιδιού..

Δείτε λοιπόν τί ζωγραφίσαμε με ένα παιδάκι 4μιση χρονών όταν μου είπε "θέλω να ζωγραφίζω ωραία όπως οι φίλοι μου και δεν μπορώ" και αυτό ξεκινήσαμε μαζί να κάνουμε λοιπόν...

Στην αριστερή στήλη με το μαύρο μαρκαδόρο σχεδίαζα και εκείνο στην δεξιά ακολουθούσε. Στο τέλος του σχεδίαζα τα σχήματα που χρησιμοποιήσαμε.



1 Σχόλια:

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ θερμά που τιμήσατε τη δουλειά μου αναρτώντας ένα από τα άρθρα μου.

Με εκτίμηση

Ιφιγένεια Η. Λαμπροπούλου
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας @ Ειδικής Αγωγής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...