18 Οκτ 2011

Μη επεμβατική τεχνική εμβρυϊκού γονιδιακού ελέγχου, ανέπτυξαν Βρετανοί ερευνητές

Βρετανοί επιστήμονες ανέπτυξαν μια νέα μη επεμβατική μέθοδο για να ελέγχουν για γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα που προορίζονται για εξωσωματική γονιμοποίηση, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας στην Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Μάθετέ του να πλένει τα χεράκια του και να βουρτσιζει τα δοντάκια του

Από την ηλικία των τριών ετών περίπου, μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε στο παιδάκι σας, μερικές βασικές συνήθειες που πρέπει να του μείνουν στο πέρασμα του χρόνου.

Το πλύσιμο των χεριών και το βούρτσισμα των δοντιών του είναι η πρώτη σας προτεραιότητα.

Κινήτηρας Studio: Πρόγραμματα fitness για παιδιά


Ο Κινητήρας Studio τη φετινή χρονιά εμπλουτίζει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που απευθύνεται στα παιδιά. Οι μικροί μας φίλοι, μπορούν να συμμετέχουν στις ποικίλες δραστηριότητες που αποσκούν στην ενδυνάμωση σώματος και πνεύματος.

Πάρτι χωρίς μπαλόνια και καραμούζες εισηγήθηκε η ΕΕ

Ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία απαγορεύεται σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών να φουσκώνουν μπαλόνια χωρίς την επίβλεψη ενήλικα, εξέδωσε το τμήμα ασφάλειας παιχνιδιών της Κομισιόν.

Επιπλέον, πρόκειται να απαγορευτούν πολλά από τα παιχνίδια που δημιουργούν την ατμόσφαιρα στα παιδικά πάρτι όπως σφυρίχτρες, καραμούζες, μαγνητικά παιχνίδια κ.ά.

Το παιδικό παιχνίδι


Στα τέλη του 19ου αιώνα οι ψυχολόγοι διατύπωσαν θεωρίες με σκοπό να εξηγήσουν γιατί τα μικρά ζώα και τα παιδιά επιδίδονται σε δραστηριότητες που δε σχετίζονται άμεσα με κάτι χρήσιμο. Κάποιοι θεωρητικοί υποστήριξαν πως το παιχνίδι είναι μία έκφραση της πλεονάζουσας ενέργειας και δεν σχετίζεται με τη διαδικασία της ανάπτυξης. Άλλοι μελετητές, όπως ο Freud και η Klein υποστηρίζουν πως τα παιδιά μέσω του παιχνιδιού εκφράζουν τους ασυνείδητους φόβους και τις φαντασιώσεις τους.

Εκσυγχρονίζονται οι παιδικές χαρές

Μια είδηση που πραγματικά μας χαροποίησε όταν τη διαβάσαμε και περιμένουμε με ανυπομονησία την υλοποίησή της, καθώς έχουμε περάσει ένα καλοκαίρι παίζοντας στο δρόμο και όχι στην παιδική χαρά της πλατείας, αφού έφτασε στο σημείο να αποτελεί τον πιο επικίνδυνο χώρο της περιοχής.
Έτσι, λοιπόν, περιμένουμε να δούμε ότι γίνονται πραγματικότητα όσα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ζήτησε με έγγραφη απάντησή του στη Βουλή, δίνοντας «προθεσμία έως τις 31.12.2012 στους δήμους, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε όλες οι παιδικές χαρές που λειτουργούν στην περιφέρεια τους να πληρούν τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου».

Διακρίνει όλα τα χρώματα;


Γύρω στην ηλικία των 4 ετών μπορεί να γίνει μία ασφαλής πρόγνωση της αχρωματοψίας στα παιδιά, που πολλές φορές έχει να κάνει με την κληρονομικότητα, που υπάρχει στην οικογένεια.

Ο γονέας συνήθως αντιλαμβάνεται δυσκολία εκ μέρους του παιδιού να αντιληφθεί τα χρώματα και, παρά το πρώιμο της ηλικίας, ο οφθαλμίατρος μπορεί να κάνει διάγνωση.