23 Μαΐ 2012

Ημέρα ξέφρενου παιχνιδιού στην πλατεία Κολωνακίου

Το British Council και το Athens Plaython σας προσκαλούν σε μια ημέρα ξέφρενου παιχνιδιού στην πλατεία Κολωνακίου!

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του British Council για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο η ομάδα του Athens Plaython θα μετατρέψει την πλατεία Κολωνακίου σε ένα Ολυμπιακό στάδιο, όπου τα παιδιά θα παίζουν και θα δημιουργούν τα δικά τους πρωτότυπα Ολυμπιακά αθλήματα. Κατα την διάρκεια του event τα παιδιά θα μάθουν βασικές αρχές σχεδιασμού παιχνιδιών, θα έρθουν σε επαφή με το ομαδικό πνέυμα των Ολυμπιακών αγώνων καθώς και της Ολυμπιακής εκεχειρίας και θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν τα δικά τους παιχνίδια χρησιμοποιώντας σαν πλατφόρμα την ίδια τους την πόλη.

Σεμιναρίο ΜΑΚΑΤΟΝ

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με το Makaton Ελλάς, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη το βασικό διήμερο σεμινάριο Μakaton .

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αναπηρία.

12 τρόποι να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει αυτοπεποίθηση

* Η αυτοεκτίμηση είναι το διαβατήριο του παιδιού σου για μια ζωή με καλή ψυχική υγεία και κοινωνική ευημερία.

* Η εικόνα που έχει για τον εαυτό του είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του μέσα στον κόσμο. Μια κακή εικόνα για τον εαυτό του συχνά οδηγεί σε προβληματικές και ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

* Το να διαθέτει κάποιος υγιή και θετική εκτίμηση της (όποιας) προσωπικής του αξίας δεν αποτελεί στοιχείο ναρκισσισμού και αλαζονείας. Αντίθετα, σημαίνει πως έχει ρεαλιστική εικόνα των θετικών και αρνητικών πλευρών της προσωπικότητάς του.

Θέλεις να αποκτήσει το παιδί σου τη σωστή αυτοπεποίθηση; Τότε,

Πως αντιδράει το παιδί όταν αλλάζει σχολείο

Ο γιος μας πηγαίνει στην Β’ τάξη του Δημοτικού και λόγω οικονομικών δυσκολιών θα τον μεταφέρουμε από το ιδιωτικό σε δημόσιο σχολείο της γειτονιάς. Πώς μπορούμε να τον υποστηρίξουμε στην προσαρμογή αυτήν;
 
Της Μυρσίνης Κωστοπούλου