28 Ιουν 2012

Η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην ειδική αγωγή!

Τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται μια στροφή των ερευνητών αλλά και των δασκάλων προς τις νέες τεχνολογίες για τη διδασκαλία των παιδιών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες.

Σύμφωνα με έρευνες, εκατομμύρια μαθητών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δεν μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το παραδοσιακό εκπαιδευτικό σύστημα λόγω των δυσκολιών που επηρεάζουν την ικανότητά τους να συμμετέχουν στην τυπική σχολική τάξη.

Οι τσίχλες αποσυντονίζουν τους μαθητές, λένε τώρα οι επιστήμονες

Τελικά θα μας αποτρελάνουν αυτές οι έρευνες! Λίγους μήνες πριν, συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2012, ομάδα επιστημόνων από την Αγγλία ανακοίνωνε τη θετική συμβολή του μασήματος τσίχλας στη βελτίωση της μνήμης και χθες δημοσιεύτηκε έρευνα περί του ακριβώς αντίθετου!

Ορθοδοντικά προβλήματα στη παιδική ηλικία

Τα ορθοδοντικά προβλήματα οφείλονται σε ένα συνδυασμό τοπικών, περιβαλλοντικών και κληρονομικών παραγόντων.

Στους τοπικούς παράγοντες ανήκει η πρόωρη απώλεια νεογιλών (παιδικών) δοντιών λόγω εκτεταμένου τερηδονισμού, χωρίς διατήρηση του χώρου για την ανατολή του διαδόχου μονίμου δοντιού στη συνέχεια. Δεν πρέπει να αφαιρείται ποτέ νεογιλό δόντι χωρίς την γνώμη του Παιδοδοντιάτρου.

Στους περιβαλλοντικούς παράγοντες ανήκουν οι διάφορες μη φυσιολογικές συνήθειες του παιδιού, όπως η παρατεταμένη χρήση της πιπίλας και ο θηλασμός του δακτύλου, η στοματική αναπνοή και ο λανθασμένος τρόπος κατάποσης, η δήξη του κάτω χείλους, κ.α. Οι συνήθειες αυτές εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα, συχνά συμβάλλουν στη δημιουργία σημαντικών προβλημάτων στην ανάπτυξη των γνάθων και του προσώπου.