19 Ιουν 2012

Η Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«ΝΤΟΡΑ Η ΜΙΚΡΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ:
ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ»

ΠΕΡΙΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Η αγαπημένη ηρωίδα των παιδιών, Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια, μας προσκαλεί σ’ ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι σε όλη την Ελλάδα!

Μια φλόγα στο σκοτάδι: Η συγκλονιστική ιστορία της Έλεν Κέλερ

Σε ηλικία μόλις δεκαεννέα μηνών η Έλεν Κέλερ έχασε την ακοή και την όρασή της από μια σοβαρή ασθένεια. Ως τα επτά της χρόνια ζούσε μπερδεμένη, χωρίς να μιλάει, να βλέπει και να ακούει. Μέχρι που η Ανν Σάλιβαν, μια νεαρή δασκάλα, ανέλαβε την εκπαίδευσή της και της αποκάλυψε τη μαγεία των λέξεων. Με επιμονή και υπομονή της έμαθε να επικοινωνεί με τον κόσμο γύρω της, να γράφει, να διαβάζει, να μιλάει με τη νοηματική και σιγά σιγά με τη φωνή της.

Έτσι η Έλεν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, βγήκε από το σκοτάδι μέσα στο οποίο ζούσε, μορφώθηκε, ταξίδεψε κι έγινε σύμβολο ελπίδας και δύναμης για γενιές ολόκληρες.

Το φως της εκπέμπει μέχρι και σήμερα, μέσα από την ιστορία της συγκλονιστικής ζωής της...

Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι

Η Ένωση "Μαζί για το Παιδί", ορμώμενη από τη νέα κοινωνική πραγματικότητα, αποφάσισε να δημιουργήσει την υπηρεσία "Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι", με σκοπό να βοηθήσει συστηματικά, πέραν των 10 μελών της, περισσότερους από 100 φορείς παιδικής προστασίας, στην Αττική.
Συγκεκριμένα, θα καλύπτει....

Αύξηση των πρόωρων γεννήσεων παγκοσμίως

Μία συνεχής αύξηση στις πρόωρες γεννήσεις καταγράφεται τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, ενώ το φαινόμενο παρατηρείται και στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία. Στη χώρα μας η αύξηση των πρόωρων γεννήσεων μεταξύ 1990 και 2010 υπολογίζεται σε 1,9%.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την παιδίατρο και επιδημιολόγο Τζί Λόουν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη -για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", υπολόγισαν ότι περίπου ένα στα εννέα παιδιά διεθνώς γεννιούνται πρόωρα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου τους ή κατοπινών προβλημάτων υγείας. Οι πρόωρες γεννήσεις είναι η κυριότερη αιτία πρόωρου θανάτου των νεογέννητων παιδιών και η δεύτερη σημαντικότερη αιτία θανάτου -μετά την πνευμονία- για τα παιδιά κάτω των πέντε ετών, προκαλώντας περίπου 1,1 εκατ., θανάτους κάθε χρόνο.