12 Φεβ 2015

5+1 Αποκριάτικες μάσκες

Οι Απόκριες είναι κιόλας εδώ!
Ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε με τα πιο ζωηρά χρώματα της φαντασίας σας...

Μεγενθύνετε όποια από τις παρακάτω μάσκες επιθυμείτε, κόψτε την (αν θέλετε μπορείτε να την κολλήσετε πάνω σε λεπτό χαρτόνι για μεγαλύτερη σταθερότητα) και αφήστε το πιτσιρίκι σας να την χρωματίσει, να προσθέσει glitter ή ότι άλλο προστάζει η φαντασία του!

Απόκριες: γιατί το παιδί μου φοβάται τον κλόουν;

 Τα περισσότερα παιδιά απολαμβάνουν τις απόκριες καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να μεταμφιεστούν στον αγαπημένο τους ήρωα ή χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως αρκετά παιδιά, κυρίως προσχολικής ηλικίας, που μπορεί να φοβούνται τους μασκαράδες.

Αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση και καλό είναι να την αναγνωρίζουμε εγκαίρως και να την αποδεχθούμε καθώς μπορεί να καθιερωθούν φόβοι στην παιδική ψυχή. Ένα πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσουμε σωστά τους φόβους των παιδιών είναι να τους κατανοήσουμε.

 Αρχικά, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι ένας άνθρωπος που φοράει μάσκα ή έχει μακιγιαριστεί έντομα με πολύχρωμη ή περίεργη περούκα είναι λογικό να τρομάζει τα παιδιά. Τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να κατανοήσουν ότι πίσω από τη μάσκα κρύβεται ένας άνθρωπος που πολλές φορές μάλιστα είναι γνωστός τους. Η γνωστική τους αντίληψη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και έτσι τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτό που βλέπουν μπροστά τους ως πραγματικότητα. Επομένως, ένας κλόουν ή ένας άνθρωπος που φοράει μάσκα είναι ένα θέαμα αρκετά πρωτόγνωρο για τα παιδιά.