19 Οκτ 2012

Παιδική απραξία στον λόγο

Ένα ενδιαφέρον videaki για δασκάλους, και όχι μόνο...

Η δημιουργός του είναι η Kim Singleton, MS, CCC-SLP και οι βασικές έννοιες που περιλαμβάνονται στο video είναι: ο ορισμός της παιδικής απραξίας στον λόγο, τα χαρακτηριστικά της, η σημασία της συνεργασίας, η φιλική υποστήριξη, η συναισθηματική υποστήριξη, ο κίνδυνος μαθησιακών δυσκολιών, η χρήση ρυθμού και μουσικής, η εναλλακτική επικοινωνία και η θετική στάση των εκπαιδευτικών.


Εγκαινιάστηκε το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο της χώρας

Η επαφή των μικρών παιδιών με την φύση έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ψυχολογία τους και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος Τρίπολης λειτουργεί από την νέα σχολική περίοδο, ένα νέο πρωτότυπο νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στο καταπράσινο οικισμό του Μερκοβουνίου, στους πρόποδες του Μαινάλου, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την Τρίπολη.

Βιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς

Πιστεύοντας ότι το παιχνίδι και η φαντασία μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία στη διδασκαλία κάθε γνωστικού αντικειμένου, το σεμινάριο αυτό επιχειρεί να προσεγγίσει τους ανήσυχους και καινοτόμους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσους ασχολούνται με ομάδες παιδιών και διαρκώς αναζητούν νέες μεθόδους για τη βελτίωση της μεταδοτικής τους ικανότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στοχεύει στον εμπλουτισμό των εκφραστικών μέσων, που κάθε δάσκαλος χρησιμοποιεί κατά την παράδοση της διδακτικής ύλης. Με τεχνικές αυτοσχεδιασμού και πρακτικές διαλόγου και επικοινωνίας, με πρωτότυπες και διασκεδαστικές ασκήσεις εμπιστοσύνης και σωματικής έκφρασης, με θεατρικό παιχνίδι και πολλαπλές θεατρικές τεχνικές, στοχεύουμε να ενισχύσουμε τη συγκέντρωση και την αφομοιωτική ικανότητα των μαθητών, παρασύροντάς τους στον γοητευτικό κόσμο της γνώσης.