4 Σεπ 2012

"Κυριακή με Τέχνη και Μαθηματικά"!


Από την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 - 13:00, και κάθε Κυριακή πρωί την ίδια ώρα, το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους (και αν το επιθυμούν μαζί με τους γονείς τους), για ένα ταξίδι στον κόσμο των Μαθηματικών με όχημα την Τέχνη.

Προβλήματα συμπεριφοράς (1-3 ετών)

Αρνητισμός

Θα έχετε παρατηρήσει, ότι η πιο αγαπημένη λεξούλα του μωρού σας, αυτή που λέει, λέει και ξαναλέει συνέχεια, είναι το ...."όχι"... Την λέει, με απίστευτη ευκολία και είναι η αναμενόμενη απάντηση που δίνει σε οτιδήποτε του λέτε.

Απόρριψη & επιθέσεις απ’τους συμμαθητές μου..

Στη σχολική ηλικία και την προεφηβεία το φαινόμενο σκληρών και επιθετικών συμπεριφορών μεταξύ συνομηλίκων είναι καθημερινότητα. Η ηλικιακή αυτή περίοδος είναι για τους μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου, η φάση στην οποία έχουν απόλυτη ανάγκη να ανήκουν στην ομάδα! Αν λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό και το ενισχύσουμε με τα πρώτα προεφηβικά σημάδια της άρνησης, της διαφορετικής άποψης, της επιμονής, της πρωτιάς και άλλα, τότε θα φτιάξουμε μια κατανοητή εικόνα που να χωράει τις παραπάνω συμπεριφορές.

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου σχετίζεται με τον τρόπο που γεννιόμαστε

O τρόπος που γεννάει μία γυναίκα μπορεί να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην αποσύνδεση της πρωτεΐνης (UCP2), μία φυσική πρωτεΐνη που οι επιστήμονες του Yale λένε ότι βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα στα μωρά που έχουν γεννηθεί φυσιολογικά. Αυτή η πρωτεΐνη συνδέεται με την ανάπτυξη της μνήμης και τη δυνατότηα του εγκεφάλου να αποθηκεύει πληροφορίες.

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

‘Το Χαμόγελο του Παιδιού’ για μία ακόμα χρονιά, καλεί όλους να συμμετάσχουν στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.

‘Φέτος, η συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια αυτή, είναι ακόμα πιο σημαντική με δεδομένη την απόλυτη φτώχεια που βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας!

Με τη συμμετοχή όλων θα καταφέρουμε να μην αφήσουμε κανένα παιδί χωρίς τα απαραίτητα ώστε να ξεκινήσει με αξιοπρέπεια και χαμόγελο τη νέα σχολική χρονιά!

Βασική κατάρτιση στο PECS 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2012 για το Σύστημα Επικοινωνίας Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).

 Το Σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (Παιδοψυχιάτρους, Ψυχολόγους, Λογοπεδικούς, Εργοθεραπευτές, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Δασκάλους, κ.λ.π.) καθώς και σε γονείς παιδιών με αυτισμό.