26 Οκτ 2012

Τα ζωάκια «κερδίζουν» στα σημεία!

Όσα παιχνίδια κι αν τους πάρετε, πάντα θα υπάρχει κάτι το οποίο τα μικρά σας θα θέλουν περισσότερο!

Πρόγραμμα πρόληψης και ελέγχου ψυχοκινητικής ανάπτυξης βρεφών

Την έναρξη προγράμματος Πρόληψης και Ελέγχου της Ψυχοκινητικής Ανάπτυξης Βρεφών και Νηπίων για όλους τους Δήμους μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί σε πανελλαδική βάση από το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και τελεί υπό την Αιγίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Σκοπός της συνέντευξης Τύπου ήταν η ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης των αναπτυξιακών προβλημάτων σε ηλικίες μικρές όπου ο παιδικός εγκέφαλος επιδέχεται αλλαγές σε κάποιες 'λάθος' καταγραφές που πιθανώς έχουν γίνει και οι δυνατότητες παρέμβασης και αποκατάστασης του προβλήματος είναι πολύ μεγάλες. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατον σε μεγαλύτερες ηλικίες διότι τότε οι καταγραφές αυτές έχουν αυτοματοποιηθεί και δεν αλλάζουν και συνεπώς οι δυνατότητες παρέμβασης είναι ελάχιστες. Για να προληφθούν, λοιπόν, αυτά τα προβλήματα της ψυχοκινητικής ανάπτυξης που μπορεί να εμφανιστούν, προληπτικά σε όλα τα βρέφη και παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου από 2 μηνών έως 5 ετών πραγματοποιείται προληπτικός αναπτυξιακός έλεγχος.