24 Σεπ 2013

Φεστιβαλ παιχνιδιού στην Πλάκα

Το Παιγνιόθεν αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους, για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, που χρησιμοποιεί ως βασικό του όχημα το Παιχνίδι. Η καρδιά του θα χτυπά δυνατά στον πεζόδρομο των οδών Σωτήρος και Υπερείδου, Κόδρου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα, όπου και θα φιλοξενηθούν σταθμοί παιχνιδιού, καθώς και δράσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα (παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές). 

Το πρόγραμμα του Παιγνιόθεν δίνει μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι προγραμματίζοντας αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών, σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια πόλης, και εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών.
Πρόκειται για μια πρωτoβουλία του πολιτιστικού φορέα Ανάμεσα στους Μέρμηγκες σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τo art café Κιμωλία και το Athens Plaython. 

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς και να προαχθεί η συναναστροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης.
Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ελάτε στην Πλάκα για να παίξετε στους πεζοδρόμους των οδών Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Κόδρου και Υπερείδου, αλλά και στη Σχολή Χιλλ!

Άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε ντόμι νέ, άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε, βγε!