14 Μαρ 2012

Τι πρέπει να έχει κατακτήσει ένα παιδί πριν τη γραφή?

Πολλοί γονείς έρχονται στο τμήμα Εργοθεραπείας με κύριο αίτημα: "Να μάθει το παιδί μου να γράφει!"

Δεν χρειάζεται ένα παιδί να πάρει μόνο ένα μολύβι για να γράψει. 

Υπάρχουν αρκετές δεξιότητες και ορόσημα που πρέπει να έχει κατακτήσει ένα παιδί προτού αρχίσει να γράφει!! 

Οπότε ας δώσουμε χρόνο στα παιδιά, αλλά και στους Εργοθεραπευτές που ασχολούνται με παιδιά, να εξελίξουν και να εδραιώσουν βασικές δεξιότητες..

Έξυπνα παιχνίδια για 2-4χρονα

Το παιχνίδι είναι μαγικό εργαλείο στα χέρια των γονιών και του εκπαιδευτικού, για να αποκτούν γνώσεις τα παιδιά χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται ! Υπάρχουν παιχνίδια που βοηθάνε τα 2-4χρονα παιδιά να αναπτύξουν τις κινητικές και τις υπόλοιπες ικανότητες τους.
 
Τα κατάλληλα παιχνίδια για αυτό είναι :

Παιχνίδια μαθηματικών για παιδιά προσχολικής ηλικίας που θα τα βοηθήσουν στο σχολείο!


Μια πολύ εύκολη και απλή δραστηριότητα που θα βοηθήσει πολύ τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας να κάνουν αντιστοίχιση ένα προς ένα είναι και αυτή!

Λιγότερα παιδιά θα γεννιούνται με Σύνδρομο Down

Λιγότερα παιδιά θα γεννιούνται με Σύνδρομο Down κι άλλα συγγενή νοσήματα (χρωμοσωμιακά ή μορφογενετικά), σύμφωνα με τις νεώτερες εξελίξεις στην Ιατρική του Εμβρύου. Η έρευνα είναι πολύ κοντά στην εξεύρεση μεθόδου η οποία θα πραγματοποιείται με ειδική ανάλυση αίματος της εγκύου για να απομονωθούν κύτταρα του εμβρύου, από τα οποία θα εξάγονται σημαντικά συμπεράσματα για τη χρωμοσωμιακή σύνθεσή του (καρυότυπος).

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο διεθνούς φήμης Καθηγητής της Ιατρικής του Εμβρύου στο King’s College και στο University College του Λονδίνου, Κύπρος Νικολαΐδης, στη διάρκεια της επιστημονικής διάλεξης με θέμα 'Όλες οι εξελίξεις στην Ιατρική του εμβρύου' που πραγματοποιήθηκε στο Μαιευτήριο ΛΗΤΩ του ομίλου ΥΓΕΙΑ.

«Σχολικός εκφοβισμός και Διάταραχές Αυτιστικού Φάσματος»

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα τη 1 Απριλίου 2012, ημέρα Κυριακή, με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός και Διάταραχές Αυτιστικού Φάσματος».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο "Διακονία" Ν.Πάστήρα 65 - Πυλαία.

Παιδί και ηλεκτρονικά παιχνίδια!

Η αγάπη των παιδιών για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια αποτελεί μεγάλο ζήτημα. 
Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια πρωτοεμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1970 στην Αμερική. Η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών κινείται ταχύτατα. Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και πολύ περισσότερο στα παιδιά. Το παλιό κυνηγητό, μήλα και άλλα κλασσικά παιχνίδια έχουν αντικατασταθεί με παιχνίδια όπως το Wi και το Nintendo. 
 
Με τον όρο «ηλεκτρονικά παιχνίδια» εννοούμε κάθε ηλεκτρονικό παιχνίδι που παίζεται με τη χρήση κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής. Στην αγορά υπάρχουν πολλοί τύποι ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Υπάρχουν τα φορητά παιχνίδια (π.χ. παιχνίδια κινητών τηλεφώνων), τα παιχνίδι κονσόλας (π.χ.PlayStation), καθώς κι αυτά που παίζονται σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Οι γονείς κάποιες φορές ανησυχούν με τη μανία των παιδιών για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.