2 Σεπ 2014

Σήμα κινδύνου στους γονείς από την Αστυνομία να μην ποστάρουν τα παιδιά τους στο Facebook

Είναι γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μας και έχουν διεισδύσει στη ζωή από λίγο έως πάρα πολύ διαμορφώνοντας συχνά την κοινωνικότητά μας. Πολλές φορές θέλουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας την πιο χαρούμενη στιγμή της ζωής μας, τη γέννηση του παιδιού μας. Υποσυνείδητα είναι ένας τρόπος να αποδείξουμε στους φίλους μας πόσο ικανοί είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε ενώ αποζητούμε την ικανοποίηση από την αποδοχή των φίλων μας, likes, shares, comments. Από τη στιγμή όμως που αναρτάται κάτι στο διαδίκτυο, η πληροφορία είναι διαθέσιμη στον οποιοδήποτε, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν αγαθές προθέσεις.

Νευρολογική εξέταση νεογέννητου βρέφους

Το τελειόμηνο νεογέννητο βρέφος φυσιολογικά βρίσκεται σε συμμετρική θέση και τα άκρα κινούνται επίσης συμμετρικά και εξίσου. Ασυμμετρία στην θέση ή κίνηση ίσως υποδηλώνει βλάβη του κεντρικού νευρικού συστήματος,ορθοπαιδικό πρόβλημα π.χ. συγγενές εξάρθρημα ισχίου ,ή συνηθέστερα, κάποια παράλυση περιφερικού νεύρου λόγω τραύματος κατά τον τοκετό. Βασική θέση στην νευρολογική εξέταση του νεογέννητου βρέφους κατέχει η εκτίμηση των λεγόμενων αρχέγονων αντανακλαστικών του.

Τα αρχέγονα αντανακλαστικά του νεογνού, εξ΄ ορισμου ακούσια, εμφανίζονται από το τέλος της κύησης (άρα είναι ατελή σε ένα πρόωρο νεογνό), βασίζονται σε προσωρινές νευρολογικές οδούς και βαθμιαία εξασθενούν από τον 3ο – 4ο  μήνα ζωής . Ως εκ τούτου :