27 Οκτ 2011

Video games, λοιπόν... Γιατί όχι;

Οι περισσότεροι γονείς στις μέρες μας έχουν συνειδητοποιήσει την αξία του να περνούν περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Το πρόβλημα, που προκύπτει συνήθως με το πώς θα διατεθεί ο ελεύθερος χρόνος μιας οικογένειας, είναι ότι σπάνια τα παιδιά βρίσκονται τόσο κοντά στην ηλικία, ώστε να καταφέρνουν οι γονείς να τα ικανοποιούν εξίσου όλα, με τις δραστηριότητες που επιλέγουν.

Εδώ λοιπόν έρχεται να δώσει τη λύση ένα video game για όλη την οικογένεια, μέσα από τις παιχνιδομηχανές, που διαθέτουν πλέον οι περισσότεροι από εμάς.

Κίνδυνοι στους παιχνιδότοπους

Τα πιο πολλά παιδιά περνούν τις διακοπές τους παίζοντας έξω από το σπίτι, συχνά σε μια παιδική χαρά ή κάποιο άλλο παιχνιδότοπο. Όμως, ξέρατε ότι πολλές χιλιάδες παιδιά χρειάζονται θεραπεία σε τμήματα επειγόντων περιστατικών κάθε χρόνο, από τραυματισμούς που γίνονται σε τέτοιους χώρους;

Οι πιο πολλοί προκαλούνται από πτώσεις και παιχνίδια σκαρφαλώματος, όπως τα πλέγματα από μέταλλο ή σκοινί. Άλλοι γίνονται όταν τα παιδιά χτυπάνε από όργανα παιχνιδιού που μετακινούνται ή όταν πέφτουν και χτυπάνε σε υλικό που προεξέχει ή σε σκληρή επιφάνεια.

Ο Αστερίξ στην Ήπειρο!

Πραγματική γιορτή γίνεται καθημερινά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, όπου λειτουργεί η έκθεση "50 χρόνια Αστερίξ. Ο Γαλάτης ήρωας στην Ήπειρο"!

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων φιλοξενεί έως τις 30 Νοεμβρίου 2011 την περιοδική έκθεση "50 Χρόνια Αστερίξ". Ο μικροκαμωμένος και ανίκητος Γαλάτης παρουσιάζεται στα Γιάννενα μαζί με τις αρχαίες κουτάλες, τις χύτρες και τα άλλα χρηστικά αντικείμενα της εποχής του (1ος αι. π.Χ. - 1ος αι. μ.Χ.), ενώ στις βιτρίνες βλέπεις τα σχέδια που απεικονίζουν τα αντικείμενα αυτά.

Στα μαγαζιά με τα παιδιά…


Αγχώνεστε και μόνο στη σκέψη ότι πρέπει να πάρετε τον μικρό σας μπόμπιρα μαζί σας στα μαγαζιά;

Διαβάστε μερικά tips, που θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε τα αγχωτικά ψώνια σε μία απολαυστική βόλτα!

Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας

27 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας!!

Ένα από τα σημαντικότερα επαγγέλματα του παραιατρικού τομέα σήμερα έχει την τιμητική του!!
Με αφορμή την ημέρα αυτή, θα ήθελα πω λίγα λόγια για την καταπληκτική ειδικότητά μας.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του κλάδου μας είναι η πολύπλευρη προσέγγιση του ατόμου. Αξιολογούμε και προωθούμε δεξιότητες σε αρκετούς από τους τομείς της καθημερινής ζωής, για την βελτίωση της λειτουργικότητας του ατόμου, καθώς και την ενίσχυση της αυτονόμιας του. Οι παιδιατρικοί εργοθεραπευτές νιώθουμε μοναδικά όταν βλέπουμε ένα παιδί να εξελίσσεται μέσα από το πρόγραμμα της εργοθεραπευτικής παρέμβασης.

"Το τραγούδι των χρωμάτων"

Ένα τραγούδι που άγγιξε την καρδιά μου και φαντάζομαι πώς θα αγγίξει και την δική σας!


Τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Βέροιας σε ένα βίντεο κλιπ για "Το τραγούδι των χρωμάτων" γραμμένο από τον Παγκράτη Παυλίδη και τη Βαλεντίνη Παυλίδου. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο λογισμικό "Μικροί Καλλιτέχνες σε δράση Α΄" που δημιουργήθηκε για το πρόγραμμα Νηρηίδες του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Υπολογιστών το 2007 από τους: Παγκράτη Παυλίδη - Μπίτση Χρίστο (www.kidmedia.gr), Παπαϊωάννου Χριστίνα, Ίτσκο Γρηγόρη, Παπαϊωάννου Παναγιώτη, Ακριτίδη Παύλο, Δήμου Ιουλία και Βαλεντίνη Παυλίδου. Σκηνοθεσία μοντάζ: Παγκράτης Παυλίδης.