9 Δεκ 2011

Τα νεογνά μαθαίνουν από νωρίς ποιον να εμπιστευθούν

Τα νεογνά μπορεί να εξαπατηθούν μια φορά αλλά όχι ξανά, αν τα εξαπατήσουν οι ενήλικες, σύμφωνα με νέα έρευνα από τον Καναδά.

Τα νεογνά συνήθως μιμούνται ήχους, εκφράσεις προσώπου και πράξεις που παρατηρούν, αλλά ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Concordia στο Μόντρεαλ, ανακάλυψαν ότι αν ένας ενήλικος τα εξαπατήσει δεν θα συνεχίσουν να ακολουθούν τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Μήπως φωνάζετε πολύ;


Σύμφωνα με τις στατιστικές αυτό που κάνει τις μητέρες όλου του κόσμου να αισθάνονται περισσότερο ενοχικές από οτιδήποτε άλλο είναι οι φωνές! Οι δικές τους φωνές στα παιδιά τους, όταν αυτά δεν κάθονται ήσυχα ή δεν κάνουν ό,τι τους λένε.

Τα περισσότερα παιδιά είναι ευαίσθητα στο πικρό

Η προσθήκη μικρής ποσότητας οποιασδήποτε σάλτσας στα λαχανικά έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να κάνει ευκολότερη την κατανάλωσή τους από τα παιδιά μικρής ηλικίας, ακόμα και εκείνων που αποφεύγουν μανιωδώς οτιδήποτε πράσινο ή γενικά χρωματιστό βρεθεί στο πιάτο τους.

Ο επικεφαλής μιας νέας μελέτης δήλωσε ότι περίπου το 70% των παιδιών έχουν ευαισθησία στη γεύση του πικρού, με αποτέλεσμα να το γεύονται πολύ πιο έντονα από ότι οι ενήλικες και να αποφεύγουν οτιδήποτε μπορεί να τους προκαλέσει έστω και την παραμικρή αίσθηση αυτής της γεύσης.

SmileConcert

Αξέχαστες στιγμές υποσχέθηκαν να χαρίσουν στο κοινό οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και οι συντελεστές της μεγάλης συναυλίας για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α. (Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης).

Κατά τη διάρκεια της επίσημης συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Μελίσσια, στο ένα από τα 11 σπίτια του συλλόγου μας, παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους το όραμα των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από τη μεγάλη αυτή προσπάθεια, που όπως όλοι οι παριστάμενοι υπογράμμισαν «πρέπει να γίνει θεσμός».

Δωρεάν εμβόλια από τους Γιατρούς του Κόσμου

Οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζοντας τη δράση τους με τα Πολυιατρεία θα ανακοινώσουν την έναρξη προγράμματος δωρεάν εμβολιασμών για τα παιδιά που εξυπηρετούνται στο Πολυιατρείο Περάματος με την υποστήριξη Μεγάλου Ιατρικού Ιδιωτικού Ομίλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Τηλεμαραθώνιος αγάπης


Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη από αγάπη. Κάποιοι όμως, χρειαζόμαστε υποστήριξη καθημερινά. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 η Inventics γιορτάζει τα 11 χρόνια δημιουργίας, διοργανώνοντας τον 1ο Διαδικτυακό Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος.

Η παιδική κακοποίηση αλλάζει τον εγκέφαλο

Τα θύματα της παιδικής κακοποίησης ορισμένες φορές εμφανίζουν προβλήματα συμπεριφοράς για την υπόλοιπη ζωή τους. Νέα έρευνα αποκαλύπτει ενδεχομένως την αιτία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η παιδική κακοποίηση αλλάζει τον εγκέφαλο των παιδιών με τρόπους που συχνά παρατηρούνται σε στρατιώτες που έχουν εκτεθεί στη μάχη.

Ο ερευνητής Dr. Eamon McCrory, του University College London, δήλωσε ότι η νέα έρευνα παρέχει τα πρώτα στοιχεία σχετικά με το πώς περιοχές του παιδικού εγκεφάλου μπορεί ενδεχομένως να προσαρμόζονται σε εμπειρίες κακοποίησης τα πρώτα χρόνια ζωής.

Ιασώ Παίδων: δωρεάν εξετάσεις για παιδιά

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά σε όλες τις παιδιατρικές κλινικές θα παρέχει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το Ιασώ Παίδων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού.

Ειδικότερα, προσφέρει δωρεάν επισκέψεις σε ειδικότητες παιδιάτρου και παιδοχειρουργού, 50% έκπτωση σε διαγνωστικές εξετάσεις, 20% έκπτωση σε νοσηλεία που θα προκύψει τη συγκεκριμένη μέρα και πακέτο σχολικού ελέγχου στη μειωμένη τιμή των €80.

Νέες Δράσεις του Κρουστόφωνου –Δεκέμβριος 2011

Παρασκευή 9/12/11
Η παιδική σκηνή «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα» του Κρουστόφωνου παίζει «ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ – ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ -ΚΑΛΑΝΤΑ και ΖΑΒΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» στην Ονειρούπολη της Δράμας στις 17.30 και στον Βόλο και στη Χρυσούπολη Καβάλας στις 20 & 21/12 αντίστοιχα.