5 Σεπ 2018

3 Ιδέες για να οργανωθείτε τώρα… που ανοίγουν τα σχολεία!



Ο Σεπτέμβρης σηματοδοτεί μια νέα αρχή, όχι μόνο για τους μικρούς αλλά και για τους μεγάλους, καθώς θα πρέπει δυστυχώς να αποχαιρετήσουμε την ανεμελιά των διακοπών και να μπούμε και πάλι σε πρόγραμμα. Για να προετοιμαστείτε λοιπόν σας παρουσιάζουμε 3 ιδέες οργάνωσης του χώρου, του χρόνου και της ντουλάπας. 

   
1. Οργάνωση χώρου

Αδειάστε το γραφείο από τα μικροαντικείμενα, που ναι μεν είναι απαραίτητα, αλλά διασπούν την προσοχή του παιδιού την ώρα της μελέτης. Τοποθετήστε τα σε μια τροχήλατη βάση, δίπλα στο γραφείο ή μετακινήστε την ανάλογα με τις ανάγκες σας σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

     


 2. Οργάνωση χρόνου

Τοποθετήστε στο δωμάτιο του παιδιού ένα ρολόι τοίχου όπου θα σηματοδοτήσετε τις ασχολίες του ανά ώρα. Επιλέξτε διαφορετικά χρώματα για την ώρα της μελέτης, του παιχνιδιού, του φαγητού, της προσωπικής υγιεινής και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων. Με τον τρόπο αυτό, το παιδί είναι ενήμερο για το τι ακολουθεί μετά αλλά και μαθαίνει να διαχειρίζεται πιο  ανεξάρτητο το διαθέσιμο χρόνο του.


    

3. Οργάνωση ντουλάπας

Για να μην ψάχνετε πρωί -πρωί τι θα φορέσει το παιδί στο σχολείο, οργανώστε την ντουλάπα από το Σαββατοκύριακο, χωρίζοντας τις κρεμάστρες ανά ημέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά cd, όπως δείχνει η φωτογραφία ή να κολλήσετε ετικέτες πάνω στις κρεμάστρες. Τα μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν να διαβάζουν θα μπορούν πλέον να ντυθούν εντελώς μόνα τους κι εσείς να προλάβετε να πιείτε τον καφέ σας!

Καλή αρχή! 
Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια SIT

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...