18 Απρ 2013

1 στα 50 παιδιά με συμπτώματα αυτισμού

Τα αποτελέσματα μίας νέας έρευνας στις ΗΠΑ αποκαλύπτουν ότι ένας στους 50 μαθητές ηλικίας 6 έως 17 ετών παρουσιάζει συμπτώματα αυτισμού. Το ποσοστό έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Το ποσοστό σε αντίστοιχη έρευνα του 2007 ήταν ένας μαθητής στους 88.

Τα αποτελέσματα αυτά αιφνιδίασαν τους ειδικούς, ωστόσο ο Michael Rosanoff, αναπληρωτής διευθυντής σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία στον οργανισμό Autism Speaks, δήλωσε ότι το ποσοστό αυτό ενδέχεται να είναι ακόμα υψηλότερο. Ωστόσο έσπευσε να καθησυχάσει λέγοντας ότι στο αυξημένο αυτό ποσοστό περιλαμβάνονται αρκετά παιδιά με ήπια συμπτώματα.
Ο συντάκτης της έρευνας Stephen Blumberg, εξήγησε ότι η μεγάλη αυτή αύξηση στο ποσοστό οφείλεται κυρίως στις πιο αποτελεσματικές μεθόδους διάγνωσης, αλλά και στο γεγονός ότι πλέον οι γιατροί και οι ειδικοί θεραπευτές είναι πιο "υποψιασμένοι" κατά τη διάρκεια της διάγνωσης. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά τα οποία είχαν εξεταστεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν είχαν λάβει κάποια διάγνωση, σήμερα θα λάμβαναν διαφορετική διάγνωση.
Το μόνο ενθαρρυντικό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι τα παιδιά που παρουσιάζουν ηπιότερα συμπτώματα, λαμβάνουν πλέον πιο έγκαιρα τη διάγνωση σε σχέση με το παρελθόν και μπορούν να βοηθηθούν σημαντικά από τα ειδικά προγράμματα θεραπείας. Αξίζει να επαναλάβουμε ότι όσο πιο μικρό είναι ένα παιδί τόσο μεγαλύτερη η αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής παρέμβασης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...