31 Μαρ 2014

Αντί για μαρκαδόρους… τάμπλετ!

Σε όλο και νεότερη ηλικία ξεκινά η ενασχόληση με την τεχνολογία, καθώς κάποτε ξεκινούσε στο Λύκειο, έπειτα στο Γυμνάσιο και στο Δημοτικό και τώρα ξεκινά από το νηπιαγωγείο. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτή εγκυμονεί κινδύνους, καθώς πολλά νήπια έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια εξάρτησης από τα κινητά και τα τάμπλετ.

«Το θεραπευτικό παιχνίδι στον αυτισμό – μια άλλη διάσταση»

Ο ετήσιος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για τον Αυτισμό (2 Απρίλη) αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς αποτελεί την ευκαιρία για δράση και παροχή βοήθειας.Έτσι, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «Αναβάθμιση», το Κέντρο Υποστήριξης Γονέων και η παιδοψυχολόγος Μαρέικε Στέεμαν – Κοκκαλίδου, συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Το θεραπευτικό παιχνίδι στον αυτισμό – μια άλλη διάσταση» το Σάββατο 5 Απριλίου στις 10 το πρωί.

Η ημερίδα απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές) νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς και γονείς που αναζητούν Πρακτικούς τρόπους διαχείρισης συμπεριφοράς και συναισθημάτων – Ανάπτυξης Κοινωνικών Δεξιοτήτων.