7 Ιουν 2012

Ελέφαντες βοηθάνε στην θεραπεία παιδιών με αυτισμό στην Ταϋλάνδη

Τα ζώα έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλον τον κόσμο στην θεραπεία παιδιών με αυτισμό. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ελέφαντες είναι μέρος μιας θεραπείας για να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσουν τον φόβο τους για το άγνωστο. 

Νεογέννητα ακούνε κλασική μουσική!

Στο μαιευτήριο Saca Hospital στην πόλη Kosice της Σλοβακίας το «θαύμα» της γέννησης είναι απόλυτα συνυφασμένο με τη μουσική τέχνη! Τι σημαίνει αυτό; Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου εφαρμόζουν μια νέα τεχνική προκειμένου ο αποχωρισμός των βρεφών από τις μητέρες τους να είναι όσο πιο ανώδυνος γίνεται.

Όχι αντικουνουπικά στα νεογέννητα

Τα περισσότερα εντομοαπωθητικά προϊόνταν περιέχουν την ουσία DEET (N, N-διαιθυλο-m-τολουαμίδη, επίσης γνωστό ως N, N-διαιθυλο-3-μεθυλμπενζαμίδη, με διεθνή γραφή ως: N,N-diethyl-m-toluamide, ή αλλιώς N,N-diethyl-3-methylbenzamide).

Η ουσία αυτή δεν συνιστάται για χρήση σε παιδιά κάτω των 2 μηνών και παρά το γεγονός ότι τα προϊόντα που την περιέχουν είναι τα απολύτως αποτελεσματικά, καλό θα ήταν να την αποφεύγεται τελείως στα νεογέννητα.

Παιχνίδια λόγου και σκέψης

Tα Σάββατα 23, 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, στις 10.30-12.30 στο 10… με τόνο τα παιδιά θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν το πρωτότυπο βιωματικό εργαστήριο «Παιχνίδια λόγου και σκέψης για γονείς και παιδιά 6-11 ετών».

Παιδιά και γονείς μαζί θα ανακαλύψουν την τέχνη του λόγου και θα ξυπνήσουν τη φαντασία!