5 Δεκ 2011

Στοματοπροσωπικές δεξιότητες!

Στοματοπροσωπικές δεξιότητες που πρέπει να έχουν τα παιδιά από 0 έως 3 ετών .

Οι νευρομυϊκές κινήσεις (αντανακλαστικά) που πρέπει να εκτελούνται στα παιδιά ηλικίας από 0 έως 3 ετών!



Δραστηριότητα: Επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι με τα δάχτυλα

Ένα εύκολο και ανέξοδο παιχνίδι αφιερωμένο στους μικρούς μας μπόμπιρες. Παίξτε με το παιδί σας ή βοηθήστε δύο πιτσιρικάδες να συναγωνιστούν για το ποιός θα βάλει τα πιο πολλά γκολ!

Baazar Χριστουγέννων στη σχολή Αυγουλέα -Λιναρδάτου


Την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου τα παιδιά από τη Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα -Λιναρδάτου μάς καλούν να παραβρεθούμε στη δική τους γιορτή. Μια γιορτή με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αλλά και πολλές, μα πάρα πολλές δράσεις κάθε μέρα για να περάσουν καλά όλοι και να ψυχαγωγηθούν.

4 βοηθητικά παιχνίδια

Λένε ότι, η «δουλειά» ενός παιδιού είναι να παίζει, αλλά το ερώτημα είναι: πιο είναι το καταλληλότερο παιχνίδι; Πιο είναι εκείνο που και θα το διασκεδάσει, αλλά και θα διευρύνει τις γνώσεις του;
Έρευνες έχουν καταλήξει ότι, τα κλασσικά, απλά παιχνίδια, όχι μόνο διασκεδάσουν περισσότερο ένα παιδί απ’ ότι τα νέα, αλλά το βοηθούν και να αναπτύξει καλύτερα διάφορες δεξιότητες καθώς μεγαλώνει και τελικά να γίνει –μάλλον- εξυπνότερο.

Παρακάτω παρατίθενται τέσσερα εξ αυτών, που και εύκολο είναι κανείς να αγοράσει (μια και δεν είναι ακριβά) όσα είναι του εμπορίου, αλλά και να τα αντικαταστήσει με άλλα, ήδη υπάρχοντα αντικείμενα του σπιτιού, χωρίς κανένα έξοδο. Φαντασία χρειάζεται και όρεξη!

Το ξέρετε αυτό το παιχνίδι?

Σίγουρα ξέρετε το παιχνίδι με τις μπίλιες...

Το παιδί μεταφέρει  με ένα κουτάλι μπίλιες σε ένα μικρό βάζο.

Το παιχνίδι, όμως, με την μεταφορά κύβων με λαβίδα το ξέρετε?

Ορολογία: Οπτική διάκριση




Τι είναι η ΟΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ?