2 Ιουλ 2012

Εγκυμοσύνη: Η ορθοστασία επιβραδύνει τη νοητική ανάπτυξη του εμβρύου

Η ορθοστασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πιθανόν να προκαλεί επιβράδυνση της νοητικής ανάπτυξης του εμβρύου και να αυξάνει τις πιθανότητες γέννησης του με μικρή περίμετρο κρανίου, σύμφωνα με ολλανδική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Occupational and Environmental Medicine.

Όπως διευκρινίζουν οι ερευνητές μια γυναίκα μπορεί λόγω εργασιακών υποχρεώσεων να αναγκάζεται να μένει όρθια αρκετές ώρες της ημέρας, όπως μια κομμώτρια ή πωλήτρια και αυτό να επηρεάζει τη νοητική αλλά όχι τη σωματική υγεία του εμβρύου.

Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει Κινητές Μονάδες Άμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης, οι οποίες σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία αλλά και την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 βρίσκονται δίπλα στο παιδί που έχει ανάγκη άμεσης στήριξης σε όλη την Ελλάδα.

Πειθαρχία στα μωρά: γιατί όχι;

Όλες οι μαμάδες που έχουν μωρά, σκέφτονται ότι μάλλον είναι ακόμα νωρίς για να σκέφτονται το θέμα «πειθαρχία» στο μωράκι τους. Αυτό συμβαίνει, γιατί όλες έχουν στο μυαλό τους την «πειθαρχία» συνυφασμένη με την «τιμωρία», ώστε να μάθει το παιδί να ακούει σε αυτό που του λέμε.

Δεν είναι όμως έτσι. Η πειθαρχία έχει να κάνει με το πώς μεγαλώνετε το παιδί σας, από τη στιγμή που θα επιστρέψετε στο σπίτι από το μαιευτήριο.