5 Απρ 2012

ΠΑΙΔΑΚΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜEΣΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΟΝ ΟΣΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΠ ΤΗΝ ΣΗΤΕΙΑ.. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜEΣΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑ ΜΥΕΛΟΥ ΤΟΝ ΟΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΕΠΑΓΝΗ....

ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΟΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΕΙΑΚΑΚΗ.....

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2810-392815-ΔΩΜΑΤΙΟ 23..

ΚΑΙ ΤΟ 6978772695 ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ

Διαταραχές Κοινωνικής Επικοινωνίας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές –Το Μοντέλο των Κύκλων

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, διοργανώνει διήμερο σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Διαταραχές Κοινωνικής Επικοινωνίας στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές –Το Μοντέλο των Κύκλων».

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε Λογοθεραπευτές αλλά και άλλους ειδικούς που ασχολούνται με την διαταραγμένη επικοινωνία σε άτομα με αυτισμό.

Πιο παχουλά τα μωρά λόγο ... γιαγιάς!

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν ένα γονίδιο που, σε μια συγκεκριμένη παραλλαγή του, αν έχει κληρονομηθεί στην μητέρα από τη δική της μητέρα, δηλαδή από τη γιαγιά του μωρού, αυξάνει έως 155 γραμμάρια το βάρος του νεογέννητου παιδιού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Γκούντρουν Μουρ του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο University College του Λονδίνου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο αμερικανικό περιοδικό ανθρώπινης γενετικής «American Journal of Human Genetics», σύμφωνα με το BBC, ανέφεραν ότι κανονικά το εν λόγω γονίδιο «φρενάρει» την ανάπτυξη του εμβρύου και άρα μειώνει το βάρος κατά τη γέννησή του. Όμως μια παραλλαγή, ειδικά όταν προέρχεται από τη γιαγιά, έχει το αντίθετο αποτέλεσμα στο μωρό.

Πώς να ελέγξετε τη συμπεριφορά του παιδιού σας


Επιμέλεια: 
Ελιζιάννα Χριστοδούλου, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, SIT.

Οι περιπτώσεις γονέων που "διαμαρτύρονται" για τη διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού τους στο σχολείο και το σπίτι ολοένα και αυξάνονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η συμπεριφορά των παιδιών με διαταραχή αισθητηριακής ολοκλήρωσης εκφράζει το συναισθηματικό τους κόσμο. Οι συμπεριφορές που εμείς βλέπουμε αντανακλούν αυτή τη διαταραχή στην επεξεργασία των αισθητηριακών εισερχομένων.

Πασχαλινές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους

Το Athens Metro Mall προσκαλεί τα παιδιά να συμμετάσχουν στα ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά και άκρως δημιουργικά πασχαλινά του εργαστήρια που θα λάβουν χώρα εντός του εμπορικού κέντρου από τις 4 έως τις 14 Απριλίου και ώρες 14:00 με 20:00. Τα παιδιά φτιάχνουν πρωτότυπες κατασκευές και υποδέχονται τις γιορτινές μέρες με δημιουργική διάθεση!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

Αυτοκίνητο για… τυφλούς!

Το όχημα της Google διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που το κάνουν αυτόνομο

Η Google είχε κάνει γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια χρηματοδοτεί την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα μετατρέπει ένα συμβατικό αυτοκίνητο σε αυτόνομο. Οπως φαίνεται η ανάπτυξη του συστήματος ολοκληρώθηκε αφού ο γίγαντας του Internet ξεκίνησε τις δοκιμές και μάλιστα με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο. Ενσωμάτωσε το σύστημα σε ένα Toyota Prius και έβαλε στη θέση του οδηγού έναν τυφλό.

Oπως φαίνεται και στο βίντεο που έδωσε η εταιρεία στη δημοσιότητα ο άνθρωπος αυτός πήγε με το αυτοκίνητο στις διάφορες δουλειές που είχε να κάνει χωρίς φυσικά να βάλει ποτέ τα χέρια του στο τιμόνι…

Τι σημαίνει η έννοια της «κλεψιάς» στην παιδική ηλικία;

Το κτητικό ένστικτο ενός παιδιού διαφαίνεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Η έννοια «είναι δικό μου» και ο τρόπος με τον οποίο το διεκδικούν δηλώνει μία τάση του παιδιού να το επιλέξει, να το διεκδικήσει και να το κατακτήσει. Όταν ένα παιδί φτάσει μέχρι και τα 7 του χρόνια κι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει μέσα του τι σημαίνει η έννοια «κάνω δικό μου κάτι που δεν μου ανήκει» τότε πολύ εύκολα και σχεδόν αυτόματα μπαίνει στην διαδικασία να «κλέβει».

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους ενήλικες, τόσο τους γονείς, όσο κι από τους δασκάλους του, όταν ένα παιδί «κλέβει», αρπάζει κάτι και θέλει να το κάνει μόνο δικό του, το κρύβει για να μην το βρει κανείς, ή σκαρφίζεται κάποια δικαιολογία ώστε να αποφύγει τις συνέπειες.