18 Οκτ 2012

Επιβεβαιώνεται η σχέση των ψυχικών διαταραχών με τη δημιουργικότητα

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα μελέτη για τη σχέση των ψυχικών διαταραχών με τη δημιουργικότητα, η οποία εξέτασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Σουηδίας, δείχνει να επιβεβαιώνει ότι οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες και άλλοι άνθρωποι που ασκούν δημιουργικά επαγγέλματα είναι πιθανότερο να πάσχουν από ασθένειες όπως η διπολική διαταραχή. Το γράψιμο, επίσης, παρουσιάζει μια ιδιαίτερη σχέση με τη σχιζοφρένεια.

Σχολείο για τυφλά και ανάπηρα παιδιά στη Θεσσαλονίκη

Το Κέντρο Εκπαίδευσης θα εξυπηρετεί 26 παιδιά

Το μοναδικό σχολείο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα αποκτούν, μετά από έξι χρόνια προσπαθειών του συλλόγου «Αμυμώνη», τα παιδιά με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες.


Κινητικές δραστηριότητες για παιδιά

Η κίνηση, η άθληση και γενικά το σύνολο των δραστηριοτήτων που μπορούμε να επιλέξουμε για σωματική άσκηση του παιδιού μας, αποτελούν όχι συμπληρωματικό πρόγραμμα στην καθημερινότητά του, αλλά βασικό και απαραίτητο στοιχείο αυτής.

Μαρτυρίες γονέων...

Όταν ένα ζευγάρι φέρνει στον κόσμο ένα μωρό με σύνδρομο down θα πρέπει, αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ, να δει το παιδί ως ένα ξεχωριστό άτομο που έχει ανάγκη τη δική σας φροντίδα και αγάπη όπως όλα τα πλάσματα που γεννιούνται πάνω στον πλανήτη γη.

Όταν μία μητέρα που έχει φέρει στον κοσμο ένα μωρό με σύνδρομο down, ή οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους ασθένεια, επιστρέψει από το μαιευτήριο στο σπίτι, δικαιολογημένα δεν βιώνει τα συναισθήματα των υπολοίπων μητέρων.