4 Μαΐ 2012

Ανοικτή Ημέρα Ιπποθεραπείας στον Ιππικό Όμιλο Βαρυμπόμπης



Η Επιστημονική Εταιρεία και Θεραπευτικής Ιππασίας και Ιπποθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΘΙΙΕ) σας προσκαλεί να γνωρίσετε τη δράση της, στην Ανοικτή Ημέρα (Open Day) την Κυριακή 13 Απριλίου 2012, στις εγκαταστάσεις της στον Θεραπευτικό Όμιλο Βαρυμπόμπης (Λ. Τατοΐου 107 Β & Λ. Τατοΐου 137, στη Βαρυμπόμπη) ώρες 9:00 - 13.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη!

Παιδιά θαύματα (1ο μέρος)!

Υπάρχουν πολλά παιδιά με ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες, τις οποίες μπορεί να ανακαλύψει κανείς από την νηπιακή ακόμα ηλικία τους. Άλλα διακρίνονται στις τέχνες, άλλα στις εφευρέσεις, άλλα στην λογοτεχνία κ.ο.κ. Εδώ σας παραθέτουμε 5 από τα παιδιά θαύματα σε παγκόσμιο επίπεδο!

Το υιοθετημένο παιδί και θετοί γονείς!

Η εξέλιξη του υιοθετημένου παιδιού με τους θετούς γονείς του και τα αδέρφια του είναι αντίστοιχη με την εξέλιξη που θα είχε αν ζούσε με τους φυσικούς του γονείς.

Αυτό είναι εύκολο να ειπωθεί, αλλά δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Στην πραγματικότητα, οι θετοί γονείς μετατρέπουν τις πιο απλές καταστάσεις σε εξαιρετικές. Πολλές φορές είναι αρκετό να σκεφτούν ότι όλα όσα περνά το παιδί τους θα τα περνούσε και ένα φυσικό παιδί.

«Θέλουμε μια ωραία παιδική χαρά»

Τι ζητούν τα 84 παιδιά που μένουν στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας - Διαβάστε το συγκλονιστικό γράμμα
 
«Την τέλια παιδική χαρά την φαντάζομαι να έχει κούνιες και άλλα πράγματα. Δηλαδή την φαντάζομαι ότι θα χει και μια τσουλήθρα και που να παίζουμαι με τους φίλους μου. Έναν κήπο μεγάλο με γεμάτο λουλούδια.

Επίσης, ουράνιο τόξο πάνω στον ουρανό, που να έχει και έναν ήλιο, που να λάμπει. Όμως, θα ήθελα να έχει και μια λίμνη για να κολυμπάμε δίπλα στα παππάκια. Επίσης, φαντάζομαι να έχει παιχνίδια φουσκωτά σαν το λούνα παρκ και ένα μεγάλο τραμπολίνο. Και μια κούνια να μπαίνουμε κορίτσια για να μπορούν να κάνουν κούνια όλα τα παιδιά»
.

Το γράμμα που δημοσιεύει το newsbeast.gr ανήκει στη 10χρονη Ναταλία. Η Ναταλία είναι ένα από τα 84 παιδιά που μένουν στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ της περιοχής). Μοναδική της επιθυμία είναι να έχει ένα μέρος να παίζει μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά για να μην κινούνται μόνο μέσα στους «γυμνούς» και «άψυχους» χώρους του κέντρου όπου μεγαλώνουν.

Ακριβώς, απέναντι από το ΚΑΑΠΒ της Βούλας, εκεί όπου σήμερα ζουν 84 παιδιά, υπάρχει μία παιδική χαρά. Εγκαταλελειμμένη στην κυριολεξία.