4 Οκτ 2011

Ο ίκτερος ίσως προδιαθέτει στην μετέπειτα εκδήλωση αυτισμού


Τα βρέφη που διαγνώσκονται με ίκτερο μπορεί να έχουν περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν αυτισμό, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη Δανών ερευνητών που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι πολλά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα, ενώ είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι υπάρχει αιτιολογική σχέση μεταξύ των δύο καταστάσεων.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης – Υποστήριξης Γονέων παιδιών με ΔΑΔ (Μέθοδος CYGNET)

Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος εκπαίδευσης Cygnet – Υποστήριξης γονέων παιδιών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Cygnet αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση γονέων στην κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος.

Μαμά μόνη μεγαλώνει παιδάκι

Διάβασα το παρακάτω άρθρο στο mother.gr και το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, για όλες εκείνες τις μανούλες που μεγαλώνουν μόνες τους το μικρό τους αγγελούδι.
Μόνη μαμά; Τα θέματα που όλες έχουμε να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας, με τη δουλειά και την ανατροφή των παιδιών, πολλαπλασιάζονται για τις μητέρες που δεν έχουν σύντροφο.
Δεν έχουν το «ένα χέρι παραπάνω» που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες, και δικαιολογημένα βρίσκονται σε ένα πανικό για το αν τελικά μπορούν να τα καταφέρουν.
Και βέβαια μπορούν! Αρκεί να μην υπερβάλλουν. 
Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και προτάσεις.

Πώς να αντιληφθούμε το στρες των παιδιών



Το στρες δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των ενηλίκων. Πρέπει να ξέρετε ότι και τα παιδιά βιώνουν περιόδους στρες, όμως το γεγονός ότι τα συμπτώματά του δεν είναι τόσο εμφανή, όπως των ενηλίκων, μας κάνει να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί για το πώς μπορεί να επηρεάσει το μικρό μας.

Γραμμή μαζί για το παιδί

Θέλοντας να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερα παιδιά στη χώρα μας δημιουργήσαμε την 115 25 Γραμμή Μαζί για το Παιδί. Μια πανελλαδική γραμμή επικοινωνίας, που λειτουργεί 5 ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 το πρωί με 21:00 το βράδυ, και έχει ως στόχο την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.