21 Μαΐ 2012

Δραστηριότητα: Ναυμαχία

Ένα διαχρονικό παιχνίδι για παιδιά σχολικής ηλικίας!
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι δύο φύλλα χαρτί (για τον κάθε παίκτη) στα οποία θα πρέπει να φτιάξετε πίνακες διπλής εισόδου

Μύθοι σχετικά με την ανατροφή "δίγλωσσων" παιδιών

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σχετικά με την ανατροφή ενός παιδιού που μιλάει παραπάνω από μία γλώσσες ως μητρική του, και οι οποίοι αποθαρρύνουν τους γονείς από το να επιχειρήσουν να μεγαλώσουν «δίγλωσσα» παιδιά.
Αυτό που βασικά λέγεται είναι ότι η «διγλωσσία» μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση ή καθυστέρηση στην ομιλία.
Παρακάτω θα διαβάσετε κάποιους συνηθισμένους μύθους σχετικά με αυτό το θέμα, που στην «πολυεθνική» μας κοινωνία, αποτελεί ένα σημαντικό θέμα συζήτησης για τους νέους γονείς.

Καλοκαιρινή ομάδα μαμάδων


Αυτή η ομάδα απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν παιδιά, και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο μεγάλωμα τους. Στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών, ο διάλογος, η ενημέρωση. Παράλληλα ελπίζουμε ότι με την βοήθεια της ομάδας θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να κάνουν μικρές ή μεγάλες αλλαγές στη ζωή και την οικογένειά τους, απαραίτητες για την καλή ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών.

"Δεν πιστεύω ότι αυτό θα βοηθήσει το παιδί μου"

Πηγή εικόνας: Autism Talk Radio
Πρόσφατα, ήρθε προς ενημέρωση μια μητέρα της οποίας το πιτσιρίκι παρακολουθούσε πρόγραμμα εργοθεραπευτικής παρέμβασης εδώ και περίπου 1 μήνα. Κατά  την διάρκεια της συνομιλίας μας, μου εξέφρασε την δυσπιστία της για το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να έχει η παρέμβασή μας στο παιδί της.

Το πιτσιρίκι φοιτούσε ήδη στην Α' δημοτικού και χαρακτηριζόταν από έντονη κινητικότητα στον χώρο, στο κάθισμά του, ενώ παράλληλα η στάση σώματος που επέλεγε να κάνει τις εργασίες του, δεν ήταν αρκετά λειτουργική, αφού ξάπλωνε στο τραπέζι και έπεφτε αρκετά συχνά από την καρέκλα του.

Ανοιξιάτικο Bazaar από την Αμυμώνη

Στις 23, 24 και 25 Μαΐου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες 'Αμυμώνη', διοργανώνει το Ανοιξιάτικό του Bazaar Επώνυμων Ρούχων, στον ημιώροφο του ξενοδοχείου 'Αμαλία' στο Σύνταγμα, από τις 9 πμ. έως τις 9 μμ.

'Σας προσκαλούμε όλους! Να γνωριστούμε από κοντά! Να ψωνίσουμε, να ντυθούμε κομψά και φθηνά, να γίνουμε σύμμαχοι στην υποστήριξη των Ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες! Σήμερα, που μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ. Σήμερα, που όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.'

Ορολογία: Διαδικαστική μνήμη





Τι είναι η ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ?