5 Νοε 2011

Το θεατρικό “Κουτί της Πανδώρας” για παιδιά στο Τριανόν

«Το Κουτί της Πανδώρας», ένα συναρπαστικό ταξίδι από τις απαρχές του κόσμου έως τη γέννηση της Ελπίδας, γεμάτο δράση, χιούμορ και συγκίνηση, υπόσχεται ο Θίασος Ηλία Καρελλά στο ανακαινισμένο κινηματοθέατρο Τριανόν από την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Ηθοποιοί και μουσικοί παίζουν ζωντανά σκοπούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακά όργανα (λαούτο, νέι, βιολί, ούτι, νταούλι, τουμπελέκι), ενώ συναντούν φιγούρες και κούκλες ανθρωπίνων διαστάσεων με φόντο ένα ευρηματικό σκηνικό.

Τις Κυριακές περνάμε ωραία!

Στο δημιουργικό εργαστήριο που φιλοξενεί το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, πρωταγωνιστικό ρόλο ‘παίζει’ η φαντασία και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό, γιατί έτσι κι αλλιώς, τα παιδικά έργα είναι απλά… φανταστικά. Χρωματιστά μολύβια και μπογιές, κολλάζ, γυψόγαζα, γύψος, πηλός, ζυμάρι, φωτογραφικές μηχανές, χαρτοπολτός και πάνω απ’ όλα ελευθερία, είναι κάποια από τα εφόδια του εργαστηρίου με την εικαστικό Άντζι Καρατζά στην πρώτη γραμμή!Τα θέματα ποικίλουν και εμπνέονται από τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις του μουσείου.Ναι! Τις Κυριακές περνάμε καλά στο Μουσείο.

Νέα θεραπεία για τη δισχιδή ράχη

Πρωτοποριακή τεχνική επιδιορθώνει το ελάττωμα στην 24η εβδομάδα της κύησης

Μια πρωτοποριακή μέθοδος εμβρυϊκής χειρουργικής για τη διόρθωση της δισχιδούς ράχης εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία από ισπανούς επιστήμονες.

Οι χειρουργοί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βαλ ντ’ Εμπρόν στη Βαρκελώνη εφήρμοσαν την τεχνική σε ένα έμβρυο που εμφάνιζε τη συγκεκριμένη συγγενή ανωμαλία κατά την 24η εβδομάδα της κύησης. Σήμερα το κοριτσάκι είναι τεσσάρων μηνών, χαίρει άκρας υγείας και η νευρολογική εικόνα του είναι ικανοποιητική.