9 Ιουν 2015

Ηλιοβραχιολάκι Sun Pro - Προειδοποίηση για τον ήλιο


Στον τομέα της πρόληψης, για την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, μάθαμε πρόσφατα για ένα προϊόν που μπορεί να σας προειδοποιήσει έγκαιρα για την έκθεση του μπόμπιρα ή της πριγκίπισσας αλλά και της δικής σας στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Λέγεται Ηλιοβραχιολάκι Sun Pro.
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:


 


Το καλοκαίρι έχει κάνει την εμφάνισή του πλέον και τα πιτσιρίκια ετοιμάζονται να εξορμήσουν στις παραλίες.
Μαζί μ' αυτά και οι γονείς που θέλουν από νωρίς να απολαύσουν τις χαρές της θάλασσας με το μωρό τους.
Διαβάστε πώς θα το μάθετε να μη φοβάται το νερό από μικρό, αλλά κυρίως προσέξτε την έκθεσή του στον ήλιο, χωρίς να παραβλέπετε βέβαια και τη δική σας.

Μερικά σημεία που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε υπ' όψιν σας:

  • Ακόμη και οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες καίγονται και κινδυνεύουν από τις ακτίνες του ήλιου. Αποφεύγουμε την έκθεση μεταξύ 11:00-16:00. Στο διάστημα αυτό ο ήλιος καίει πιο πολύ. Τόσο η UVA όσο και η UVB ακτινοβολίες βρίσκονται στο μέγιστό τους.
  • Αναζητούμε το αντηλιακό που ταιριάζει καλύτερα στον τύπο της επιδερμίδας μας (κανονική, μεικτή, λιπαρή, ξηρή). 
  • Επιλέγουμε την υφή (κρέμα, λεπτόρρευστη κρέμα, ζελ, γαλάκτωμα, λάδι) με υψηλό δείκτη, που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της επιδερμίδας μας.
  • Αναζητούμε αντηλιακά που προστατεύουν από τη UVB αλλά και τη UVA ακτινοβολία.
  • Χρησιμοποιούμε αντηλιακά με οργανικά και ανόργανα φίλτρα για μέγιστη προστασία. 
  • Εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας 10-15 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.
  • Για το πρόσωπο χρειάζεται ποσότητα ίση με το ½ που χωρά σε ένα κουταλάκι του γλυκού. 
  • Ανανεώνουμε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες.
  • Η ανανέωση πρέπει να γίνεται πιο συχνά όταν προηγούνται βουτιές.
  • Ακόμη και σε ημέρες με συννεφιά, η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη.
  • Θυμόμαστε ότι τα σύννεφα και τα τζάμια δεν μας προστατεύουν, ειδικά από τη UVA ακτινοβολία. Ενισχύουμε την προστασία μας χρησιμοποιώντας γυαλιά, καπέλο και ομπρέλα. 
  • Δεν εκθέτουμε βρέφη και παιδιά μέχρι 1 έτους στον ήλιο.
  • Ακόμη και 2-3 σοβαρά εγκαύματα κατά την παιδική ηλικία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στο μέλλον.





"Μια διαφορετική οικογένεια" από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ένα εξαιρετικό βιβλίο κατάλληλο για παιδιά 3-6 ετών που μιλάει για τις διαφορετικές μορφές οικογενειακών σχημάτων που συχνά δημιουργεί απορίες στα παιδιά μας. Αξίζει να το διαβάσουμε στα παιδιά μας.  Θα το βρείτε από τις εκδόσεις Λιβάνη εδώ. Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Σόνια Καζόνι και την όμορφη εικονογράφηση έχει κάνει η Χριστίνα Χατζάκη.

Φτιάξτε χαριτωμένες ζωγραφιές με τα δακτυλικά σας αποτυπώματα

Εσείς, γνωρίζατε πως με αυτό τον απλό τρόπο μπορείτε να φτιάξετε τις πιο χαριτωμένες δημιουργίες;

Πάρτε μπογιές ή μελάνι, βουτήξτε τα δάχτυλά σας και αφήστε το αποτύπωμά σας στο χαρτί.

Άσκηση: Τι, ποιος, πού, πότε, γιατί

Είναι μια άσκηση που στοχεύει στην ανάπτυξη του προφορικού και γραπτού λόγου, στην καλλιέργεια της ολοκληρωμένης δομής των προτάσεων και στον εμπλουτισμό λεξιλογίου. Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, είναι πολύ απλή και αποτελεσματική!

Βίντεο με τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού (υπότιτλοι)

Ξεκινάμε την δική μας προσπάθεια να τις γνωρίσετε, μέσα από ένα βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους με τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού.

Η συνταγή της επιτυχίας: πώς το μαγείρεμα βοηθά τα παιδιά με ΔΕΠΥ




Μάθετε στα παιδιά με ΔΕΠΥ και μαθησιακές δυσκολίες να μαγειρεύουν. Θα τονώσετε αφάνταστα την αυτοπεποίθησή τους και θα βελτιώσετε τις κοινωνικές τους δεξιότητες.
Οι πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας κάνουν οι γονείς παιδιών με ΔΕΠΥ ή μαθησιακές δυσκολίες είναι οι ακόλουθες:
- τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το παιδί μου να είναι πιο κοινωνικό;
- τι πρέπει να κάνω για να του αρέσουν τα ομαδικά παιχνίδια;
- με ποιο τρόπο θα το κάνω να ολοκληρώνει τις δουλειές που του έχω αναθέσει;
- πως θα τονώσω την αυτοπεποίθησή του;
Θα μπορούσα να συνεχίσω τη σειρά αυτών των ερωτήσεων για πολλή ώρα, νομίζω όμως ότι το πιάσατε το νόημα. Μία απάντηση που καλύπτει σχεδόν όλα αυτά τα ερωτήματα και ταυτόχρονα αποτελεί και μία ευχάριστη δραστηριότητα για να περάσετε την ώρα σας (κι εσείς και το παιδί) είναι το μαγείρεμα.

Στερεότυπες επαναλαμβανόμενες κινήσεις στον αυτισμό

Όλοι έχουμε κάποιες επαναλαμβανόμενες κινήσεις που μας ηρεμούν. Παίζουμε με τα μαλλιά μας ενώ μιλάμε σε μια φίλη μας. Τρώμε τα νύχια μας από νευρικότητα ή επειδή βαριόμαστε. Χτυπάμε ελαφρά τα δάχτυλά μας ή το μολύβι στο τραπέζι ενώ σκεφτόμαστε.

Μπορεί να γνωρίζετε κάποιο άτομο που κάνει κάτι πολύ εξεζητημένο όπως να μασάει ένα ξυλάκι κανέλας ή να κινεί περίεργα τα μάτια του. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε άτομα από μακριά ξεχωρίζοντας συγκεκριμένες κινήσεις τους. Όλοι ξέρουμε άτομα με ενοχλητικές στερεοτυπικές κινήσεις. Για παράδειγμα, η επανάληψη μιας φράσης ξανά και ξανά ή κάτι λιγότερο κοινωνικά αποδεκτό όπως το σκάλισμα της μύτης ή το δάγκωμα.

Οι πρώτες κούκλες που αναπαριστούν άτομα με ειδικές ανάγκες

Μια καμπάνια που δημιουργήθηκε από γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλάζει τη βιομηχανία των παιχνιδιών προς το καλύτερο.
Μια εκστρατεία στο Facebook με το hashtag #ToyLikeMe δημιουργήθηκε από γονείς που επιθυμούσαν να δείξουν στην βιομηχανία παιχνιδιών ότι απέκλειε τα παιδιά τους.

Για πάρα πολύ καιρό τα παιδιά με ειδικές ανάγκες έπρεπε να αυτοσχεδιάζουν διαμορφώνοντας τα παιχνίδια τους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μοιάζουν κάπως περισσότερο με το πρόσωπο που βλέπουν κοιτάζοντας στον καθρέφτη.

Νέο τεστ για το Σύνδρομο Down!

Στην παγκόσμια αγορά διατίθεται από σήμερα το νέο τεστ Veracity του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), μια μη επεμβατική προγεννητική διάγνωση για το σύνδρομο Down. Το μεγάλο πλεονέκτημα του νέου τεστ είναι ότι δεν θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του εμβρύου ή την υγεία της μητέρας και γίνεται απλώς με τη λήψη αίματος από το χέρι. Το τεστ ανακάλυψε το 2011 η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Φίλιππου Πατσαλή, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του ΙΝΓΚ και τώρα είναι ο υπουργός Υγείας της Κύπρου.

«Το δικό μας καινοτόμο μη επεμβατικό τεστ, ανοίγει τεράστιους ορίζοντες για τη χώρα μας. Με σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να πάμε μπροστά», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός.