26 Οκτ 2011

Παιχνίδι εκτός σπιτιού εναντίον μυωπίας

Κάθε ώρα την εβδομάδα που περνούν τα παιδιά παίζοντας έξω από το σπίτι τους, ελαττώνει τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν μυωπία κατά 2%, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Επανεξετάζοντας οκτώ προγενέστερες μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά με μυωπία περνούν κατά μέσον όρο 3,7 ώρες λιγότερες την εβδομάδα σε υπαίθριους χώρους σε σύγκριση με τα παιδιά που έχουν φυσιολογική όραση ή υπερμετρωπία.

Η ουσία ΒΡΑ σχετίζεται με την επιθετικότητα των κοριτσιών

Μελέτη κορυφαίων Αμερικανών επιστημόνων, έφερε στο φως τα αποτελέσματα της συχνής χρήσης μιας κοινής ουσίας, η οποία βρίσκεται σε αρκετά αντικείμενα, όπως είναι τα μπιμπερό, οι κονσέρβες ή και τα CD.

Τα παιδιά, που εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα δισφαινόλης Α (ΒΡΑ) –έτσι ονομάζεται η ουσία αυτή- κατά την περίοδο που βρίσκονται στην κοιλίτσα της μανούλας τους, εμφανίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να έχουν προβλήματα συμπεριφοράς, ενώ πιο ευάλωτα σε τέτοια χημικά φαίνεται να είναι τα κορίτσια.
Η ΒΡΑ χρησιμοποιείται για να κάνει τα πλαστικά πιο σκληρά, αλλά υπάρχει και στα τοιχώματα των κονσερβών, τα μπουκάλια (π.χ. του νερού), καθώς και στα άκρα των πιρουνιών και των μαχαιριών!

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι, ακόμα και σχετικά μικρές ποσότητες τέτοιων ουσιών, είναι σε θέση να επηρεάσουν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Πιο συγκεκριμένα όμως, βρέθηκε ότι, οι μητέρες, στις οποίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανιχνεύθηκαν υψηλότερα επίπεδα ΒΡΑ, έρχονταν αντιμέτωπες με υπερκινητικά, επιθετικά, αγχώδη ή και καταθλιπτικά κοριτσάκια, τα οποία και δεν ήταν σε θέση να ελέγξουν ή να τα επαναφέρουν στην τάξη εύκολα!

Η διάκριση αυτή ανάμεσα στα κορίτσια και στα αγόρια, όπως λένε οι ερευνητές, οφείλεται στις θηλυκές ορμόνες, που τα καθιστούν και πιο ευαίσθητα στη χημική αυτή ουσία και στις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει αυτή στη συμπεριφορά των παιδιών.

Η συμβουλή των ειδικών προς τις μέλλουσες μαμάδες λοιπόν, έγκειται στη μείωση της έκθεσής τους σε διάφορα χημικά (όσο αυτό βέβαια είναι εφικτό), κάνοντας περικοπές ακόμα και στην κατανάλωση τροφίμων, που βρίσκονται σε κονσέρβες ή πλαστικές συσκευασίες.
 

«Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»

Η ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ, ομάδα κουκλοθεάτρου και αφήγησης παραμυθιών ΦΤΟΥΞΕΛΕΥΤΕΡΙΑ παρουσιάζει την παράσταση
«Όταν η Κόκκινη Κλωστή Χάθηκε στο Μεγάλο Δάσος»

κάθε Σάββατο στις 17:00
Γενική Είσοδος: 10€


Υπάρχουν άραγε ξυπνητήρια στο Μεγάλο Δάσος…;
Υπάρχει άραγε σκαντζόχοιρος στο γνωστό παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας…;
Υπάρχουν άραγε κεφάλια γαμπροί… και νύφες ρακέτες…;
Υπάρχουν άραγε Μπακακοί-Καλικάτζαροι με ορέξεις τρελές που μιλούν σε γλώσσες ξένες μαγικές…;

Όταν η κόκκινη κλωστή χάνεται στο μεγάλο δάσος… Όλα είναι πιθανά!

Παράσταση κουκλοθέατρου και αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με ζωντανή μουσική και τραγούδια. Κούκλες, αντικείμενα και άνθρωποι συναντιούνται σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει ο φόβος… στον κόσμο της Ελληνικής λαϊκής παράδοσης και μουσικής…

The Magik Book

Ένα νέο εργαλείο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά που λατρεύουν να ζωγραφίζουν.
Πρόκειται για ένα e-book ζωγραφικής που δίνει πολλές δυνατότητες.
Παρέχει μια ποικιλία έτοιμων σχεδίων για χρωμάτισμα, τις οποίες μπορεί ο γονέας να ανανεώνει. Η λειτουργία του είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει στα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε άλλο λογισμικό, οπότε καθίσταται ακίνδυνο για αυτά. Επίσης όσο τα παιδιά ζωγραφίζουν ακούν παράλληλα ευχάριστες μελωδίες. Διαθέτει 4 διαφορετικά εργαλεία χρώματος (κραγιόνια, βούρτσα, μολύβι και μαρκαδόρο υπογράμμισης), ενώ οι δημιουργίες μπορούν να εκτυπωθούν ή να αποθηκευτούν.
Το μαγικό βιβλίο θα το κατεβάσετε δωρεάν από τον σύνδεσμο http://www.nirp.co.uk/themagicbook/. Εκεί θα βρείτε επίσης σύνδεσμο μέσα από τον οποίο μπορείτε να ανανεώνετε τις σελίδες του βιβλίου.
Δείτε την παρακάτω παρουσίαση

"Το βιβλίο των Γιατί"

"Το βιβλίο των Γιατί" με 71 απαντήσεις σε σοβαρές ή αστείες ερωτήσεις, εξερευνά διάφορους τομείς όπως η καθημερινή ζωή, οι μικρές μανίες, η λειτουργία του σώματος, η φύση, τα συναισθήματα, οι θρησκείες και ο θάνατος.
Ένα βιβλίο για τους μικρούς... και για τους μεγάλους.


  • Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο


  • Αριθμός σελίδων: 93


  • Πρωτότυπο: Le livre des pourquoi (Γαλλικά)

  • Πηγή

    Παπούτσια με ενσωματωμένο GPS

    Η Aμερικάνικη εταιρεία GTX Corp ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την ολοκλήρωση της εξέλιξης ενός πολύ μικρού σε διαστάσεις πομπού GPS, τόσο μικρού που μπορεί να τοποθετηθεί στο τακούνι ενός παπουτσιού. 
    Το σήμα αυτού του πομπού μπορεί κανείς να το παρακουληθήσει μέσω κινητού τηλεφώνου (iPhone, Blackberry, Android) και του κατάλληλου λογισμικού, ώστε να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται οι ηλικιωμένοι γονείς ή τα παιδιά του. 
    Το μεγάλο προσόν είναι ότι, αν και η GTX Corp συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες κατασκευής παπουτσιών, θα πωλείται ξεχωριστά ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε ζευγάρι παπουτσιών. Το προϊόν απευθύνεται κυρίως για τον εντοπισμό ηλικιωμένων που πάσχουν από άνοια. Ωστόσο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον εντοπισμό παιδιών. 
    Το γεγονός ότι ο πομπός θα πωλείται και ξεχωριστά απαντά στην πρώτη ερώτηση στο μυαλό όλων, "εάν θα είναι διαθέσιμο σε παιδικά νούμερα παπουτσιών". Το κόστος του δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, ωστόσο υπολογίζεται μικρότερο των 200 ευρώ (το κόστος των ειδικών παπουτσιών με τον πομπό υπολογίζεται στα 300 δολάρια).
    Δείτε το παρακάτω Video