7 Σεπ 2012

Παράλληλη στήριξη (όσα πρέπει να γνωρίζετε)

Η αίτηση για έγκριση και παροχή παράλληλης στήριξης υποβάλλεται στο σχολείο φοίτησης του μαθητή από τον γονέα ή κηδεμόνα του το διάστημα από 25 Αυγούστου έως και 20 Οκτωβρίου εκάστου έτους.

Η επιθετικότητα στα παιδιά

Για ποιους λόγους εκδηλώνεται η επιθετική συμπεριφορά στα παιδιά και γιατί είναι σημαντική η παρουσία των γονιών στην δυνατότητα επανόρθωσης;

Η έννοια της επιθετικότητας έχει αρνητική σημασία για την κοινωνία μας και μας φέρνει στο μυαλό επιθετικές και παραβατικές συμπεριφορές. Έχει σημασία να προσπαθήσουμε να αποσυνδέσουμε την έννοια της επιθετικότητας από την εκδηλωμένη επιθετική συμπεριφορά για να κατανοήσουμε ότι εκτός από μία αντίδραση στη ματαίωση, η επιθετικότητα είναι και βασική πηγή ενέργειας του ατόμου. Τη σημασία της επιθετικότητας τη συναντάμε αν παρατηρήσουμε και προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη στάση των μικρών παιδιών.

Πως να προετοιμάσω το παιδί μου για τον παιδικό σταθμό

Σε λίγο καιρό, ένα νέο κοινωνικό περιβάλλον με καινούρια πρόσωπα, νέους φίλους και νέους κανόνες πρόκειται να μπει στη ζωή του μικρού σας παιδιού. Για πρώτη φορά, θα βγει από το στενό και προστατευτικό οικογενειακό περιβάλλον και θα κάνει τα πρώτα του κοινωνικά βήματα σε μια μικρογραφία της κοινωνίας, τον παιδικό σταθμό.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί με τα μαθήματά του

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πλησιάζει και ενδεχομένως θα αποτελέσει καλή ιδέα για γονείς να αρχίσουν να σκέφτονται σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν θέματα με τα μαθήματα των παιδιών, συμβουλεύει ειδικός.

Ο ειδικός του Wake Forest University στο Winston-Salem, δήλωσε ότι η μάχη είναι διαφορετική για κάθε οικογένεια. Ορισμένα παιδιά αντιστέκονται να αρχίσουν τα μαθήματά τους, ορισμένα θεωρούν δύσκολο να τα τελειώσουν και άλλα κάνουν τα καθήκοντά τους αλλά δεν τα παραδίδουν.

Προσαρμογή αντικειμένων για άτομα με δυσκολίες σύλληψης




'Ανθρωποι, οι οποίοι υπέστησαν καρδιακή προσβολή και τα χέρια τους έχουν επηρρεαστεί, ίσως παρουσιάσουν δυσκολίες στις σκληρές λαβές ή στην κίνηση των δαχτύλων τους για έναν ακριβή χειρισμό μικρών αντικειμένων όπως το πιρούνι. Το ίδιο μπορεί να ισχύει για κάποιους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση, εγκεφαλική κάκωση ή βλάβες στην σπονδυλική στήλη. Στην προσπάθεια κρατήματος μικρών αντικειμένων στο επηρεασμένο χέρι, υπάρχει πιθανότητα να γλυστρίσουν ή να μην καταφέρουν να το κρατήσουν με αρκετή δύναμη.


Άν ένα άτομο έχει ένα "γερό" χέρι, μπορεί να βασιστεί μόνο σε αυτό. Ωστόσο, υπάρχει εκτεταμένη έρευνα σε εξέλιξη για την χρήση του επηρεασμένου χεριού και δημιουργεί ποικίλη λειτουργική πρόοδο. Αν και δεν λέει κανείς πόσο χρονο κερδίζει κάποιος για την ανάρρωση, χρησιμοποιώντας το επηρεασμένο χέρι στις καθημερινές δραστηριότητες, μπορεί ωστόσο να βελτιώσει τον εαυτό του και την πεποίθηση παραμερίζοντας τα μειονεκτήματα.

Βήμα 1 Συλλογή Υλικών

Για να κάνετε ένα αντικείμενο πιο εύκολο στην χρήση, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά.

Το αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσουμε για το project θα είναι ένα πιρούνι.

Λαβή/υλικό επένδυσης ραφιών -το βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη κουζίνας. Χρησιμοποιείται για να μην γλιστράνε τα αντικείμενα στα ράφια, αλλά κάνει και πολύ καλή δουλειά για την αύξηση του όγκου ενός αντικειμένου και να διαβεβαιώσει ότι δεν θα γλυστρίσει από το χέρι. Επίσης, υπάρχει σε ποικίλα χρώματα και σχέδια, και είναι ιδιαίτερα οικονομικό.

Κολλητική ταινία

Ψαλίδι

Το πρωτότυπο άρθρο θα το βρείτε εδώ