29 Οκτ 2011

Μεγάλη απειλή για τα παιδιά ο θόρυβος στα σχολεία

Ένας... αόρατος κίνδυνος ελλοχεύει για τα παιδιά στα σχολεία. Ο περιβαλλοντικός θόρυβος, μια συνιστώσα υποβάθμισης της παιδικής υγείας, δεν έχει ληφθεί καθόλου υπ' όψιν τόσο από την Πολιτεία όσο και από τους σχολικούς φορείς. Το ζήτημα αυτό αναδείχθηκε στη μελέτη του BGS με τίτλο «Περιβαλλοντικός Θόρυβος στα Σχολεία… κίνδυνος για τα παιδιά».

Η διεπιστημονική μελετητική ομάδα εργασίας του BGS, που απαρτίζεται από ψυχολόγους, κοινωνιολόγο, νομικό, πολεοδόμο, μηχανικό περιβάλλοντος, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφο και αρχιτέκτονα τοπίου, έχει εργασθεί, σε εθελοντική βάση, τους τελευταίους περίπου δέκα μήνες, διερευνώντας τις επιπτώσεις του περιβαλλοντικού θορύβου στα παιδιά.

"Μια Πυξίδα... Μαγεμένη!"

Μια φορά κι έναν καιρό... ήταν μια Πυξίδα Μαγεμένη! Η πολύ γλυκιά και αγαπημένη μας παραμυθού Σάσα Βούλγαρη ανακαλύπτει μια μαγεμένη πυξίδα και... να τα αποτελέσματα!!!

Μια φορά κι έναν καιρό μια μάγισσα κατασκεύασε μια πυξίδα. Φυσικά, η πυξίδα αυτή δεν ήταν καθόλου συνηθισμένη! Μπορούσε να οδηγήσει το ίδιο εύκολα σε κρυσταλλένια παλάτια, όπου ζούσαν νεράιδες..., σε απύθμενα βάθη κάτω από τη γη με νάνους και καλικάντζαρους..., σε πανύψηλα όρη, όπου είχαν οι δράκοι τα λημέρια τους, αλλά και σε απλά παιδικά δωμάτια, όπου τα παιδιά λαχταρούσαν το παραμύθι της καληνύχτας... ουπς!!

"Οι διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος στον κύκλο ζωής του ανθρώπου"

Το Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική "Στην Αυλή του Κόσμου" με φορέα υλοποίησης το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Κ.Π.Ε.), διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: "Οι διαταραχές του Αυτιστικού φάσματος στον κύκλο ζωής του ανθρώπου".

Η ημερίδα θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου 2011 από τις 9.00 έως τις 17:00 στο ΚΥΒΕ Περιστερίου με προσκεκλημένους Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικούς και φορείς παροχής υπηρεσιών για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.