11 Ιαν 2013

"Καλό Παιχνίδι, James!"

 Στο blog Με ειδική ματιά... διαβάσαμε την παρακάτω ιστορία και θελήσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Κάποιοι άνθρωποι απλά είναι διαφορετικοί!!!

Σπουδαία ιστορία διαβάσαμε μετά από επισήμανση αγαπημένης φίλης! Η ιστορία αφορούσε ένα παιχνίδι της εταιρείας Lego και ένα αξιαγάπητο αγοράκι 10 χρονών με σύνδρομο Asperger! Ομολογώ οτι μου θύμησε αγαπημένους μου μαθητές με το συγκεκριμένο σύνδρομο και πόσο όταν τους αρέσει κάτι, επιθυμούν πάση θυσία να το έχουν...

Ο μικρός James από 4 χρονών μάζευε χρήματα για συνεχόμενα δύο χρόνια, με σκοπό να αγοράσει ένα σετ παιχνιδιού της εν λόγω εταιρείας. Όταν κατόρθωσε να συγκεντρώσει εκατό δολάρια "η μητέρα του ανακάλυψε ότι το συγκεκριμένο σετ σταμάτησε να κυκλοφορεί και ότι υπάρχει μόνο στο eBay σε υπερδιπλάσια τιμή." Έτσι ο James αποφάσισε να αγοράσει άλλο παιχνίδι, σε μια προσπάθεια να ξεχάσει το τρενάκι που είχε λατρέψει. 

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να το είχε ξεχάσει...μετά από κάποιο καιρό έγραψε ένα γράμμα στην εταιρεία ζητώντας τους να τον βοηθήσουν, ώστε να αποκτήσει το αγαπημένο του παιχνίδι. "Στο γράμμα του ανέφερε ότι τα λέγκο το έχουν βοηθήσει στην κοινωνική του συμπεριφορά καθώς έχει σύνδρομο Άσπεργκερ. Το πρώτο γράμμα που έφτασε από την εταιρία ήταν ευγενικό μεν, αλλά... με λύπη ανακοίνωνε ότι δε μπορούσε να γίνει κάτι. Όμως, μετά από 14 μέρες, στο σπίτι του αγοριού έφτασε ένα πακέτο με ένα δεύτερο γράμμα: κάποιος από την εταιρία έψαξε και βρήκε το σετ που ήθελε ο James και το έστειλε, γράφοντας μεταξύ άλλων:

"Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσεις να αγαπάς και να δημιουργείς με τα λέγκο. Οι οπαδοί σαν κι εσένα είναι που μας κάνουν τυχερούς. Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα δουλεύεις στην εταιρία Lego! Σίγουρα έχεις το απαιτούμενο πάθος για τα τουβλάκια μας! Καλό παιχνίδι, James!"

Ο μικρός έγινε απίστευτα χαρούμενος όταν απέκτησε το παιχνίδι που τόσο είχε αγαπήσει...Ως επίλογο σε αυτή την όμορφη ιστορία θα αναφέρουμε ότι ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι, σαν τον υπάλληλο της εταιρείας παιχνιδιών.

Μάζεψε καπάκια και βοήθησε

Αντί να πετάξουμε τα πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού και αναψυκτικών, μπορούμε να τα μαζέψουμε και να βοηθήσουμε να αποκτήσει αναπηρικό καροτσάκι ένας άνθρωπος που το έχει πραγματική ανάγκη!