17 Νοε 2011

Σεμινάριο «Ειδική Αγωγή» από το Παν/μιο Μακεδονίας

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Γιαννιτσά σεμινάρια 450 ωρών για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ και ΙΕΚ με θέμα: Ειδική Αγωγή (Δεκέμβριος 2011 – Μάιος 2012).

Επιστημονικά Υπεύθυνη: Αναστασία Αλευριάδου
Αναπληρώτρια Καθηγήτρια


Η διαμόρφωση του προγράμματος είναι με βάση 8ωρα μαθήματα. Η επιμόρφωση απευθύνεται σε εργαζόμενους στο χώρο της Ειδικής και Γενικής Αγωγής, σε πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ που ενδιαφέρονται να επιμορφωθούν στο χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Τα μαθήματα γίνονται το Σάββατο, 2 (δύο φορές) το μήνα.

Το πρόγραμμα μπορεί να παρακολουθήσουν ως ακροατές και γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες έως 5 το πολύ σε κάθε τμήμα δωρεάν.

Γονείς... προσοχή!

Αν και δεν υπάρχει τρόπος να γίνει κανείς ο τέλειος γονιός και δυστυχώς δεν δίνονται από πουθενά οδηγίες που να βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν κάποια λαθάκια τα οποία κάνουν οι περισσότεροι γονείς και ενδεχομένως, εάν κάποιος ενημερωθεί για αυτά, την επόμενη φορά να το σκεφτεί δεύτερη φορά πριν ακολουθήσει τον ίδιο λάθος δρόμο.

Βεβαίως και είναι πολύ δύσκολο να έχει ένας άνθρωπος συνεχώς την προσοχή σου στραμμένη σε ένα παιδί και να εξασφαλίσει -με κάποιο τρόπο- ότι δεν θα συμβεί το παραμικρό «παρατράγουδο».

Όμως, σύμφωνα με τους παιδίατρους υπάρχει μια λίστα με πέντε πράγματα που δεν πρέπει να γίνονται από τους γονείς, αλλά συνήθως τα κάνουν :

O ομφάλιος λώρος σημαντικός για την υγεία του παιδιού


Οι γιατροί στα μαιευτήρια θα πρέπει να καθυστερούν λίγα λεπτά πριν κόψουν τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου μωρού, σύμφωνα με μία νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Η μικρή καθυστέρηση θα συμβάλλει στην καλή μελλοντική υγεία του παιδιού καθώς μειώνεται ο κίνδυνος να πάσχει από αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου.

Προσοχή στη χρήση ασπιρίνης

Μπορεί ήδη να το γνωρίζετε, αλλά τέτοια θέματα καλό είναι να επαναλαμβάνονται για να εμπεδώνονται!

Δεν χορηγούμε κανένα φάρμακο στο παιδί μας, αν πρώτα δεν έχουμε ρωτήσει το γιατρό, ακόμα και αν μας το είπε κάποια άλλη φίλη που έτυχε να το χρησιμοποιήσει για παρόμοια περίπτωση!

Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι ποτέ δεν πρέπει να δίνετε ασπιρίνη ή φάρμακα που περιέχουν το ενεργό συστατικό της ασπιρίνης, δηλαδή το ακετυλοσαλικυλικό οξύ σε παιδί που δεν είναι πάνω από 19 ετών.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες εδώ και πολλά χρόνια, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, οι αρμόδιες αρχές όπως μεταξύ άλλων η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η Διεύθυνση Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών, εξέδωσαν σχετική οδηγία, κυρίως γιατί η χορήγηση ασπιρίνης μπορεί να προκαλέσει το σύνδρομο Reye.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή πάθηση που μπορεί να προσβάλει όλα τα όργανα του οργανισμού. Όμως επηρεάζει συχνότερα το συκώτι και τον εγκέφαλο.