12 Φεβ 2013

Γιατί το «όχι» κάνει καλό στο παιδί

Όχι, μια λέξη τόσο μικρή, αλλά τόσο σημαντική… Όσο δύσκολο και αν είναι να ειπωθεί αυτή η μικρή λεξούλα από τους γονείς, είναι σημαντικό να κατανοήσουν πως όχι, στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τιμωρία.

Όταν ένας γονιός λέει “όχι”, διδάσκει στο παιδί την ικανότητα να αισθάνεται ασφαλές με τον εαυτό του, με τις παρορμήσεις του, με τα όριά του. Η ψυχολόγος κυρία Χριστιάνα Ιορδάνου, αναλύει τον ρόλο του “όχι” στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, επισημαίνοντας ότι όλα τα “όχι” δεν είναι ίδια…

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού

H Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αυτισμού με τίτλο «Αυτισμός: Νέα δεδομένα».
Σκοπός του συνεδρίου είναι η έγκυρη ενημέρωση των ειδικών καθώς και των οικογενειών των ατόμων με αυτισμό στα πρόσφατα επιδημιολογικά, θεραπευτικά και ερευνητικά δεδομένα για τις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).

Τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα για τον αυτισμό, οι καλές εκπαιδευτικές και θεραπευτικές  παρεμβάσεις  που χρησιμοποιούνται στη χώρα μας, η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς επίσης και η ευκαιρία σε νέους επιστήμονες να παρουσιάσουν τις ερευνητικές τους εκπονήσεις είναι οι βασικοί άξονες αυτού του συνεδρίου.