14 Σεπ 2012

Ευχάριστη ώρα για όλους...




Ανακάλυψα ένα pinboard το οποίο έχει πολύ ωραίες ιδέες τόσο για γονείς, όσο και για θεραπευτές, δασκάλους ή γενικά για ανθρώπους που ασχολούνται με παιδιά.




Θα βρείτε παιχνίδια και κατασκευές που φτιάχνονται με απλά καθημερινά αντικείμενα, που οι περισσότεροι έχουμε σπίτι μας. Μέσω αυτών των ευχάριστων δραστηριοτήτων τα παιδιά θα μπορέσουν να ανταπτύξουν την λεπτή κινητικότητα, τον οπτικοκινητικό συντονισμό, την οπτική αντίληψη, καθώς επίσης θα εξελίξουν και γνωστικές έννοιες.

Είμαι σίγουρη ότι θα το ευχαριστουθούν τόσο εκείνα, όσο και εσείς....



Καλή Διασκέδαση!!

 Όλγα Καμπιώτη, Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια

"Πόρτα" σε επιβάτη επειδή πάσχει από σύνδρομο Down

Απίστευτο και όμως αληθινό... το παρακάτω περιστατικό το οποίο δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" στις 06/09/2012. 

Έκπληκτη μια οικογένεια από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, φτάνοντας στο τελικό check-in εισιτηρίων πριν την πτήση, άκουσε εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας American Airlines να της ανακοινώνει ότι ο έφηβος γιος της δεν μπορεί να πετάξει στην πρώτη θέση επειδή πάσχει από σύνδρομο Ντάουν.

Όλα όσα θέλουμε να ξέρουμε για τον Αυτισμό

Το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ), ή αλλιώς διαταραχές αυτιστικού φάσματος, στη νέα χιλιετία οφείλεται τόσο στην αυξημένη κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και στην ευρεία βιβλιογραφική ενημέρωση στα επιστημονικά περιοδικά.

Τι είναι οι ΔΑΔ;

Η Κωνσταντίνα Γκόλτσιου, Παιδίατρος- Αναπτυξιολόγος, απαντά σε κάθε απωρία σχετικά με τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές.

Playmobil Magic 2012 στο The Mall Athens

Από τις 7 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου το The Mall Athens μας προσκαλεί σε ένα μαγευτικό ταξίδι στα παιδικά όνειρα, φιλοξενώντας την ενέργεια “PLAYMOBIL Magic 2012”. Οι διαχρονικές φιγούρες PLAYMOBIL θα κατακλύσουν για άλλη μια φορά το αγαπημένο μας εμπορικό κέντρο, προσφέροντας ατέλειωτες ώρες δημιουργικού παιχνιδιού και περιπέτειας σε μικρούς και μεγάλους.