3 Δεκ 2011

Παιδικό βιβλίο για το σύνδρομο Άσπεργκερ

Μια εσωτερική θεώρηση του συνδρόμου Άσπεργκερ

Καλοκαίρι 2005. Ο νυχτοφύλακας του ξενοδοχείου, ένας έφηβος με σύνδρομο Άσπεργκερ, μια περίεργη φιλία και ένα μυστικό ημερολόγιο. Το βιβλίο αυτό καταγράφει τα καθημερινά δρώμενα της ζωής ενός παιδιού με σύνδρομο Άσπεργκερ. Με ανάλαφρο ύφος και αρκετή δόση χιούμορ, ο συγγραφέας προσπαθεί να εντοπίσει, να επεξεργαστεί και να αποκρυπτογραφήσει τις διάφορες εκφάνσεις του αυτιστικού φάσματος, όπως αυτές εκδηλώνονται μέσα από τις συμπεριφορές και τις σκέψεις του μικρού ήρωα.

Θέματα όπως η επικοινωνία, το στίγμα, το χιούμορ, η σεξουαλικότητα και πολλά άλλα, αναλύονται και σχολιάζονται σε δύο διαφορετικούς χρόνους: τη στιγμή που ανέκυπταν, στη συγκεκριμένη περίσταση και πλαίσιο, αλλά και ετεροχρονισμένα, κάποια χρόνια μετά, μέσα από έναν ωριμότερο τρόπο σκέψης.

Bazaar για την ενίσχυση του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Babyfeat» διοργανώνει το πρώτο babyfeat bazaar, στον χώρο δημιουργικών δράσεων «Μικρές ιστορίες» (Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι), την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τις 10:00 μέχρι τις 17:00 . Τα έσοδα του bazaar θα διατεθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας - ΚΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ).

Το πρόγραμμα της ημέρας παραστάσεις και δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο: