23 Φεβ 2012

Αυτισμός και Κινητικές Δεξιότητες

Μια πρόσφατη έρευνα δημοσιεύτηκε στο Autism σχετικά με την ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων σε παιδιά με αυτισμό. Οι ερευνητές μελέτησαν 144 παιδιά από 67 οικογένειες, στις οποίες τουλάχιστον ένα παιδί είχε διάγνωση αυτισμού. Το Bruininks Oseretsky Test of Motor Proficiency, 2nd Edition πραγματοποιήθηκε σε ζευγάρια αδελφών. Τα αποτελεσματα έδειξαν τα εξής:

11η Ημερίδα Κολύμβησης "Πρωτοπόροι"

ΠΡΟΣ : Συνεργαζόμενους φορείς- σωματεία
ΘΕΜΑ : 11η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2012
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΑΠΑΔΟΝΙΚΟΛΑΚΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προσαρμοσμένων Αθλημάτων «Πρωτοπόροι», σας προσκαλούν να συμμετάσχετε στην Ενδέκατη Ημερίδα Κολύμβησης που διοργανώνουν για παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες και κινητικές αναπηρίες.

Δεν κοιμάται το μωρό σας; Μπορεί να φταίει ο καφές...

Οι θηλάζουσες μητέρες που δυσκολεύονται να κοιμήσουν το μωρό τους, καλό είναι να βεβαιωθούν ότι δεν καταναλώνουν πολλή καφεϊνη, προειδοποιεί μία ειδικός στον θηλασμό.

«Το μαγικό καπέλο του Αρλεκίνου»

Ένα ξεχωριστό διήμερο παιδικών δράσεων υπό τον τίτλο «Το μαγικό καπέλο του Αρλεκίνου» θα λάβει χώρα το προσεχές σαββατοκύριακο 25 και 26 Φεβρουαρίου στο Secreto Roof. Η κεντρική ιδέα γύρω από την οποία περιστρέφονται οι δράσεις είναι εκείνη του τσίρκο, αυτού του «μαγικού» χώρου που συνδυάζει το κωμικό και το δραματικό στοιχείο (στο ίδιο μάλιστα πρόσωπο, αυτό του κλόουν) με την υπέρβαση των ανθρωπίνων ορίων (ζογκλέρ και ακροβάτες) και το κίνδυνο και το σασπένς της αναμέτρησης με τα πιο άγρια στοιχεία της φύσης (θηριοδαμαστές).

Η «κυρά Σαρακοστή» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Μαθαίνω την ιστορία του τόπου μου…
Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, 11.00 – 12.30 το πρωί

Απόκριες στη Βέροια… Μασκαράδες, φαϊ με τους παππούδες, γαϊτανάκι, χάσκα, χαρταετός… Πόσο άλλαξαν οι συνήθειές μας;… Ελάτε να ακούσετε Βεροιώτικες ιστορίες της Αποκριάς και να γνωρίσετε την «κυρά Σαρακοστή», ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του Πάσχα. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο ημερολόγιο που μετρούσε τις εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Ελάτε να το φτιάξουμε μαζί!

Τα "θέλω" του παιδιού χωρισμένων γονιών

Το πανεπιστήμιο του Μισούρι έχει βγάλει μια απλή λίστα των «θέλω» των παιδιών από τους γονείς όταν αυτοί χωρίζουν.
Η λίστα είναι η ακόλουθη (σε ελεύθερη μετάφραση):

Πώς να μιλήσω στο παιδί μου για την οικονομική κρίση;

Πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν πρέπει να μιλήσουν στο παιδί τους για τις δυσκολίες που βιώνουν στη δουλειά τους, για την καθημερινότητα που αλλάζει, για την κοινωνία που μεταμορφώνεται, για την κρίση που αγγίζει όλους.

Το σεμινάριο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να μάθουν να αξιοποιούν τις δυσκολίες με τρόπο λειτουργικό, χωρίς όμως ταυτόχρονα να τις μειώνουν.

Αυτοσχεδιαστική Παράσταση "Εγώ, Εσύ και οι Αισθήσεις μας"

Η Oμάδα Κινητικού Αυτοσχεδιασμού "Kι Αν Πέσω; Θα Ξανασηκωθείς" της VSA Hellas & της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζει την Αυτοσχεδιαστική Παράσταση "Εγώ, Εσύ και οι Αισθήσεις μας", μία παράσταση όπου όλα είναι ανοιχτά, όλα επιτρέπονται και δημιουργούνται συλλογικά στο παρόν. Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012. Πρωινή παράσταση για μαθητές: ώρα 10:00 π.μ. Απογευματινή παράσταση για το κοινό: ώρα 8:00 μ.μ. στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256).