27 Σεπ 2012

Η συναισθηματική παραμέληση συνδέεται με εγκεφαλικά

Αυξάνεται ο κίνδυνος σε όσους βιώνουν τραυματικές εμπειρίες κατά την παιδική ηλικία!
Οι άνθρωποι που ένιωθαν συναισθηματικά παραμελημένοι ως παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό στην ενήλικη ζωή τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ένιωθαν παραμελημένοι και απροστάτευτοι όταν ήταν νέοι διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να υποφέρουν από εγκεφαλική βλάβη κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Επιστροφή στο σχολείο: 5 συμβουλές για να βοηθηθούν παιδιά με δυσκολίες κινητικού σχεδιασμού



Πραγματικά θα ήταν σκόπιμο, οι άνθρωποι που ασχολούνται με παιδιά και ακόμα περισσότερο με παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες, να ενημερώνονται συνεχώς έτσι ώστε να τα διευκολύνουν όποτε το χρειάζονται. Έτσι, στην προσπάθειά μας για ενημέρωση σας αναφέρουμε 5 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κινητικού προγραμματισμού. Θα νιώσουν πιο άνετα και θα ενταχθούν πιο ευχάριστα στο σχολικό πλαίσιο.

Οδηγίες για Μαθησιακές Δυσκολίες

Η κα Κ.Γκόλτσιου, Παιδίατρος Αναπτυξιολόγος περιγράφει Στρατηγικές αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών για το σπίτι και το σχολείο, καθώς και συγκεκριμένες οδηγίες για μαθήματα όπως τα μαθηματικά, την ιστορία και τη γραπτή έκφραση.