7 Μαΐ 2012

Το Asperger δεν σημαίνει αποτυχία!

Την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι είστε άτυχοι που το παιδί σας έχει σύνδρομο Asperger θα σας κάνει καλό να ξέρετε ότι οι Μπομπ Ντιλαν, Μπιλ Γκέιτς (δίνει εκατομμύρια δολάρια ετησίως στο σύλλογο ατόμων με Asperger), Αλ Γκορ, Γούντι Άλεν είναι στην λίστα διασήμων ανθρώπων που έχουν το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Lego® Festival για τους μικρούς κατασκευαστές!


Tο The Mall Athens υποδέχεται το Lego® Festival για τρίτη συνεχή χρονιά, ανοίγοντας διάπλατα τις πύλες της διασκέδασης! Από τις 3 έως και τις 20 Μαΐου το αγαπημένο εμπορικό κέντρο προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να παίξουν με τη νέα γενιά LEGO®, να φτιάξουν LEGO® δημιουργίες με περισσότερα από 3 εκατομμύρια τουβλάκια και να αποκτήσουν δίπλωμα κατασκευαστή LEGO® κερδίζοντας αναμνηστικά δώρα! Επιπλέον, μέσα από το διαγωνισμό που θα «τρέχει» καθημερινά στη σελίδα του The Mall Athens στο Facebook, ένας τυχερός θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ένα συναρπαστικό παιχνίδι LEGO®!

Ορολογία: Δηλωτική μνήμη




Τι είναι η ΔΗΛΩΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ?

Η πιο παράξενη παιδική χαρά στον κόσμο!

Όταν αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά σε προάστιο του Μονάχου κανείς δεν περίμενε το «αλλόκοτο» αυτό αποτέλεσμα. «Πού είναι οι κούνιες;», «Τι έγιναν οι τσουλήθρες;», «Μαμά, τραμπάλες δεν έχει;» ήταν μερικά από τα αυθόρμητα ερωτήματα διά στόματος μικρών και μεγάλων!


Δραστηριότητα: Ο μονόφθαλμος

Ένα εύκολο παιχνίδι για δύο ή περισσότερα παιδιά, 4-8 ετών.

Κίνδυνος για τα βρέφη που γεννιούνται καθυστερημένα


Προβλήματα υγείας για τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα ή καθυστερημένα, αναδεικνύει ολλανδική μελέτη.

Ολλανδική μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα βρέφη που γεννιούνται μετά την 42η εβδομάδα κυοφορίας είναι πιθανότερο να εκδηλώσουν συμπεριφορικά προβλήματα όπως το σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, σε πρώιμα στάδια της ζωής τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Epidemiology.