25 Ιουλ 2012

Πέντε κρούσματα φυματίωσης σε παιδικό σταθμό

Αναστάτωση προκάλεσε ο εντοπισμός πέντε παιδιών, θετικών στο τεστ φυματίωσης, σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης.

Καθησυχαστική, ωστόσο, εμφανίστηκε την Τρίτη η αρμόδια αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Valentina Guerrero: ένα τόσο δα μικρό μοντέλο με σύνδρομο Down!

Η ισπανική φίρμα μαγιό Dolores Cortés USA επέλεξε τη μικρούλα Valentina Guerrero, η οποία έχει σύνδρομο Down, ως το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας της για τα παιδικά μαγιό DC Kids!

Η ιδέα πίσω από την καμπάνια είναι να προβληθεί η εσωτερική ομορφιά και να σπάσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα που επβάλει η μόδα.

Ποιότητα Ύπνου στην Παιδική Ηλικία και Παχυσαρκία

Μια σημαντική παράμετρος της σωστής ανατροφής των παιδιών είναι ο ποιοτικός και επαρκής ύπνος. Δυστυχώς στη χώρα όπου τα ασήμαντα γίνονται σημαντικά και τα σημαντικά αγνοούνται, η σημασία του ύπνου στην παιδική ηλικία παραγνωρίζεται τόσο από τους γονείς όσο κι από τους επαγγελματίες υγείας.

Είναι γνωστό λοιπόν (όχι στην Ελλάδα γιατί δε βολεύει τη βραδυνή μας διασκεδαση στην οποία σέρνουμε και τα παιδιά μας) πως όσο περισσότερες είναι οι ώρες ύπνου κι όσο πιο τακτικά ωράρια ύπνου τηρούνται τόσο πιο χαρούμενα, υγιή παιδιά μεγαλώνουμε και τόσο λιγότερη είναι η γκρίνια. 'Οπως δε τονίζεται στην παρακάτω παρουσίαση τόσο λιγότερες είναι και οι πιθανότητες παχυσαρκίας τόσο στην παιδική όσο και στην ενήλικο ζωή.