9 Ιουλ 2015

Εύκολο παιχνίδι παρατηρητικότητας... όση ώρα περιμένουμε το φαγητό στο εστιατόριο!

Η ώρα του βραδινού έφτασε, & αποφασίζετε να βγείτε να φάτε σε ένα εστιατόριο, να χαλαρώσετε και να συζητήσετε τα νέα της ημέρας μαζί με τα πιτσιρίκια σας.

Το http://theinspiredtreehouse.com μας δίνει μια ιδέα για ένα γρήγορο παιχνίδι, έτσι ώστε να απασχοληθούν τα πιτσιρίκια όση ώρα περιμένουν το φαγητό να έρθει...

Να επαναλάβει το νηπιαγωγείο ή να πάει στην πρώτη;

Τα συνομήλικα παιδιά δεν αναπτύσσουν τις δεξιότητες ταυτοχρόνως, αλλά σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξής τους το καθένα, με αποτέλεσμα το νηπιαγωγείο να καλείται να παράσχει εκπαίδευση σε παιδιά με ποικίλες διαφορές στις ανάγκες καθώς και στις δεξιότητες που έχουν αναπτύξει.

Ο νηπιαγωγός προτείνει
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι γονείς στη χώρα μας, όπως και στο εξωτερικό (όπου η επανάληψη της τάξεως καλείται retention), καλούνται, μετά από πρόταση του νηπιαγωγού, να σκεφτούν το ενδεχόμενο να επαναλάβει το παιδί τους το νηπιαγωγείο αντί να προχωρήσει στο δημοτικό σχολείο. Οι λόγοι που οι νηπιαγωγοί προβάλλουν είναι συχνά η ανωριμότητα, η υπερκινητικότητα και άλλα προβλήματα σχετικά με την ψυχοκινητική ανάπτυξη του παιδιού. Προφανώς πίσω από αυτήν την πρόταση-συμβουλή του παιδαγωγού βρίσκεται η σύμφωνη γνώμη του παιδοψυχολόγου, ενώ η όλη προσέγγιση είναι στηριγμένη στο ανεπτυγμένο ενδιαφέρον της επιστήμης για την ανάπτυξη και εκπαίδευση των παιδιών.

DIY Αγαπημένες Σαπουνόφουσκες!

Σαπουνόφουσκες... ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια μικρών και... πολλών μεγάλων, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες! 

Σαπουνόφουσκες για παιδικά πάρτι, για παιχνίδι στην αυλή, για... να θυμηθούμε ιδιαίτερες στιγμές της παιδικής μας ηλικίας!