4 Μαρ 2015

Πώς μπορώ να διακόψω τη συνήθεια της πιπίλας στο παιδί μου;

Υπάρχουν διάφορες θεωρίες, αρκετές μελέτες και πολλαπλοί τρόποι επίλυσης του θέματος αυτού. Θα πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ότι η κάθε μέθοδος πρέπει να προσαρμόζεται στο χαρακτήρα και στην ιδιοσυγκρασία του κάθε παιδιού.

Συμβουλεύουμε τους γονείς να αρχίσουν όσο το δυνατόν το συντομότερο να μειώνουν στα παιδιά την χρήση της πιπίλας, ακόμη και πριν το τέλος του πρώτου έτους. Ο στόχος είναι να αποκοπεί πλήρως η χρήση της πιπίλας μεταξύ 2 και 3 χρονών.

Είναι αρκετοί οι λόγοι που επιβάλλουν την διακοπή της χρήσης της πιπίλας καθώς η συχνή και μακροχρόνια χρήση της έχει συσχετιστεί με διαταραχές στο λόγο, αύξηση των μολύνσεων στα αυτιά, ώθηση των επάνω δοντιών προς τα εμπρός και προβλήματα στα μόνιμα δόντια. Το τελευταίο παρατηρείται όταν η χρήση της πιπίλας συνεχίζεται και μετά το τέταρτο έτος όπου και εμφανίζονται τα μόνιμα δόντια.

Διήμερο σεμινάριο ΜΑΚΑΤΟΝ 4 – 5 Απριλίου

To Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων σε συνεργασία με το Makaton Ελλάς, διοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη Σεμινάριο εκπαίδευσης στο Γλωσσικό Πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ Στις 4 & 5 Απριλίου 2015.