23 Ιαν 2012

Δραστηριότητα: Μονοπάτι από κουτιά παπουτσιών

Στα παιχνίδια δεν παίζει πάντοτε ρόλο ποιός θα κερδίσει, σημασία έχει και η απόλαυση της διαδικασίας.

Ανάκληση πιπίλας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση ψευδοθήλαστρου (πιπίλας), προέλευσης Ουγγαρίας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση Ν-Νιτροζώσιμων ουσιών σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ψευδοθήλαστρο, πιπίλα ορθοδοντική, με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΜ Αir» 6+ από φυσικό Latex, με 2 τεμάχια ανά συσκευασία και αριθμό παρτίδας LC 77183.

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συμβουλευτική Υποστήριξη της Απώλειας και του Πένθους

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής πένθους & απώλειας απευθύνεται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους και σε όσους εμπλέκονται ενεργά σε τομείς που αφορούν το θάνατο και την απώλεια π.χ φροντιστές ή και νοσηλευτικό προσωπικό).
 
Το πρόγραμμα εξειδίκευσης στοχεύει στην κατανόηση σε βάθος των στάσεων και των συμπεριφορών απέναντι στο πένθος και την απώλεια καθώς και στην ορθή αντιμετώπιση και στήριξη των πενθούντων ή και των φροντιστών.
 
Το πρόγραμμα εξελίσσεται σε 7 συναντήσεις. Κάθε συνάντηση γίνεται Σαββάτο και Κυριακή από τις 10.00 έως τις 17.00. Ταυτόχρονα με τη θεωρία, η εκπαίδευση βασίζεται σε μεγάλο της μέρος σε βιωματικές ασκήσεις αυτογνωσίας, σχολιασμούς περιστατικών και μαγνητοσκοπημένες συνεδρίες. Θα δοθούν σημειώσεις και προτεινόμενη σύγχρονη βιβλιογραφία.

Ορολογία: Σύνδρομο Rett





Τι είναι το ΣΥΝΔΡΟΜΟ RETT?

Δωρεάν ψυχολογική στήριξη από ειδικούς στο κέντρο της Αθήνας

Δωρεάν ψυχολογική στήριξη προσφέρουν η ψυχολόγος κυρία Χαρά Νομικού και οι συνεργάτες της σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχολογικά αλλά και… οικονομικά προβλήματα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επιστημονική ομάδα θα βρίσκεται το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012 στους χώρους του Κέντρου επί της λεωφόρου Βασ. Σοφίας για να προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική για θέματα άγχους, κατάθλιψης, απώλεια εργασίας, προβλήματα σχέσεων –γάμου καθώς και επικοινωνίας γονέων - εφήβων σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να επισκεφτούν ειδικό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο τηλέφωνο 210 72 11 680 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.psyhealth.gr 

5 Βήματα για να διδάξετε στα παιδιά σας να μην αντιμιλάνε

Η πιο συνηθισμένη μορφή αντιρρήσεων που φέρνει το παιδί σας έχει τις ρίζες της στη φυσική του επιθυμία να ξεπερνάει τα όρια προκειμένου να γίνει το δικό του. Άλλωστε, καθώς τα παιδιά είναι παιδιά δεν έχουν μάθει ακόμα να εκφράζονται πιο διπλωματικά. Αυτού του είδους οι αντιρρήσεις που προβάλλουν δεν είναι κάτι σοβαρό, ωστόσο μπορεί να σας προκαλέσει απογοήτευση και να σας φέρει σε δύσκολη θέση δημόσια, διότι δίνει σε όλους την εντύπωση ότι το παιδί σας είναι κακομαθημένο, ενώ εσείς δεν είστε και πολύ αποτελεσματικός ως γονιός.

Σημαντικό το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Περισσότερες πιθανότητες αποβολής έχουν οι έγκυες γυναίκες, των οποίων τα έμβρυα κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και άρα έχουν μικρότερο μήκος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.