12 Μαρ 2012

Το "πορτοκαλί " παιδί !

Ο μικρός Leo Barnett από το Hampshire της Μ. Βρετανίας είναι αυτή τη στιγμή ο μοναδικός άνθρωπος στη χώρα που πάσχει από μια πολύ ιδίαιτερη και σπάνια νόσο, που αποκαλείται «hyper-beta carotenemia» και δηλώνει την αδυναμία του οργανισμού του τρίχρονου σήμερα Leo να απορροφήσει την καροτίνη και να τη μετατρέψει σε βιταμίνη Α, ενώ από τα νεφρά του λείπει συγκεκριμένο ένζυμο, με αποτέλεσμα να το παιδί να παίρνει ένα αρκετά έντονο πορτοκαλί χρώμα

Πότε θα του πείτε ότι έρχεται το αδερφάκι του;

Αναρωτιέστε πότε είναι η καλύτερη στιγμή ν’ ανακοινώσετε στο παιδάκι σας ότι θα αποκτήσει αδερφάκι; Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας που αντιλαμβάνεται πλέον πολλά πράγματα από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, θα πρέπει να πούμε ότι οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να ανακοινώσετε την εγκυμοσύνη σας, μετά το πρώτο τρίμηνο.

Κι αυτό για τους εξής λόγους:

Δραστηριότητα: Αγώνες με μπάλες από βαμβάκι

Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των παιδιών. Οι παραλλαγές του παιχνδιού είναι αρκετές και όλες απαιτούν στρατηγική, υπομονή και ικανότητες. Σας δίνουμε ορισμένες βασικές ιδέες, τις οποίες μπορείτε να βελτιώσετε κατά το δοκούν.

Ψάχνουμε, Βρίσκουμε, Διασκεδάζουμε, Μαθαίνουμε


 Για όσους ψάχνουν μια μεγάλη ποικιλία εικόνων για χρωμάτισμα και άλλα....

Βρήκα ένα site,  το οποίο έχει μια μεγάλη θεματολογία εικόνων προς εκτύπωση και χρωμάτισμα, αλλά δίνει και την εναλλακτική το χρωμάτισμα κάθε εικόνας να γίνει online.

Επίσης το site παρέχει:

Πότε μπορώ να αφήσω μόνο το παιδί στο σπίτι;

Στην εποχή μας όλο και πιο συχνά συναντάμε παιδιά που μένουν μόνα τους στο σπίτι για κάποιες ώρες, επειδή οι γονείς τους εργάζονται και δεν έχουν άλλη λύση. Από ποια ηλικία είναι έτοιμο ένα παιδί να μένει μόνο του στο σπίτι και να προσέχει τον εαυτό του ενώ εσείς πρέπει να βρίσκεστε στη δουλειά ή κάπου έξω για υποχρεώσεις; 
 Συμβουλές για το πως θα εκπαιδεύσετε το παιδί σας να μένει με ασφάλεια μόνο του στο σπίτι, χωρίς να φοβάται αλλά και εσείς να αισθάνεστε σιγουριά γι΄αυτό δίνει η ψυχολόγος παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.