31 Ιουλ 2012

Πώς το iPad μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ατόμου με Αυτισμό (Βίντεο)


Πως το iPad όπως κι άλλα tablets μπορούν να βελτιώσουν την εικοινωνιακή ικανότητα ατόμων με Αυτισμό. Ένα βίντεο που όλοι αξίζει να δούμε!

Πώς να του μάθετε να κοιμάται χωρίς εσάς!

Το μικρό σας αγγελούδι κοιμάται πολύ καλά, δεν σας δημιουργεί προβλήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά –μάλλον επειδή φταίτε εσείς- δεν καταφέρνει να αποκοιμηθεί, αν δεν είστε δίπλα του.

Τις περισσότερες φορές για αυτή τη στάση του παιδιού ευθυνόμαστε εμείς, που δεν διανοούμαστε να αφήσουμε το παιδάκι μας μόνο του στην κούνια ή στο κρεβατάκι του, αν δεν το «κοιμήσουμε».
Κι ενώ, αρχικά, οι περισσότερες μαμάδες βλέπουν ως ηθική τους υποχρέωση το να βάλουν το μωρό τους για ύπνο, όταν περνάει ο καιρός και δεν καταφέρνουν να απεμπλακούν από αυτό το «κοιμίζω το παιδί», αρχίζουν να προβληματίζονται.

Υπάρχει, λοιπόν, ένα τρικ που προτείνουν οι ειδικοί και υπόσχεται «θαύματα» σε αυτόν τον τομέα.
Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε! Λοιπόν, αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι η λεγόμενη «τεχνική των στιγμιαίων διακοπών» στην επαφή σας με το παιδί.

Διακοπές με τον μπαμπά ή τη μαμά;

Χωρισμένοι με παιδιά
H ώρα των διακοπών είναι πολύ δύσκολη για όλα τα χωρισμένα ζευγάρια κυρίως μάλιστα για εκείνους που χώρισαν πρόσφατα και είναι η πρώτη φορά που το παιδάκι τους θα βρεθεί μόνο με τον έναν από τους δύο γονείς, καθώς επίσης στις περιπτώσεις που  υπάρχουν έντονες διαμάχες μεταξύ των δυο γονιών και το παιδί γίνεται μάρτυρας σε αυτές.
Αν έχει βιώσει τις εντάσεις πιθανά θα δυσκολευτεί  να αποχωριστεί τον γονιό με τον οποίο μένει μόνιμα μαζί. Επίσης,  ιδιαιτέρα δύσκολο μπορεί να είναι το διάστημα των διακοπών για τα παιδιά που δεν έχουν συχνή επαφή με τον γονιό με τον οποίο θα πάνε διακοπές και ξαφνικά πρέπει να περάσουν 15 μέρες ή και ένα μήνα μαζί του και μακριά από τον γονιό με τον οποίο ζουν μόνιμα.

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυμναστικής & 4η Ημερίδα Ειδικής Φυσικής Αγωγής

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Θεραπευτικής Γυμναστικής & η 4η Ημερίδα Ειδικής Φυσικής Αγωγής», που διοργανώνουν ο Τομέας Βιολογίας της Άσκησης του ΤΕΦΑΑ - ΑΠΘ και η Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Γυμναστικής & Ειδικής Φυσικής Αγωγής, θα πραγματοποιηθούν στο κεντρικό (γυάλινο) κτίριο των νέων εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ, στη Θέρμη, από τις 30 Νοεμβρίου έως και τις 2 Δεκεμβρίου 2012.