14 Νοε 2012

Θωρακίστε το παιδί σας από τα πειράγματα στο σχολείο



Η παιδική ηλικία μπορεί να θεωρείται «αθώα», ωστόσο είναι μία από τις δυσκολότερες περιόδους στη ζωή αρκετών παιδιών. Τα πειράγματα και τα αστεία από τα άλλα παιδιά έχουν διαφορετική επίδραση σε κάθε παιδί. Κάποια παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν, άλλα παιδιά όμως δείχνουν να καταπιέζονται. Τα παιδιά με ΔΕΠΥ, ΔΑΔ και όχι μόνο, αποτελούν συχνότερα το αντικείμενο του πειράγματος από άλλα παιδιά και γενικότερα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα προσαρμογής, σύμφωνα με μελέτες.

Τα πιο επικίνδυνα μικροαντικείμενα για τα παιδιά

Τα μωρά, καθώς και τα παιδάκια μικρής ηλικίας, έχουν μια κακή συνήθεια. Ποια είναι αυτή; Να παίρνουν ό,τι μικροαντικείμενο βρίσκουν, να το βάζουν στο στόμα τους και άμα τους κάνει κέφι να το... καταπίνουν.

Ποια είναι, λοιπόν, τα πιο επικίνδυνα μικροαντικείμενα, τα οποία πολύ εύκολα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακό στην υγεία τους, στην περίπτωση που τα καταπιούν;

Περπατάει στις μύτες!

Ένα στα είκοσι παιδιά μπορεί να αρχίσει να περπατάει στις μύτες των ποδιών του στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο, το οποίο όμως, κατά τα λεγόμενα σουηδών επιστημόνων, εμφανίζεται συχνότερα σε παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακή καθυστέρηση ή ψυχολογικές διαταραχές.