31 Ιαν 2012

Χρησιμοποιούμε την θεραπευτική μπάλα επειδή...

Η θεραπευτική μπάλα ή η μεγάλη μπάλα που χρησιμοποιούν εργοθεραπευτές και φυσικοθεραπευτές είναι ένα εργαλείο αρκετά χρήσιμο, και ευχαριστο στα παιδιά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες περιπτώσεις -αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομα, κινητικές διαταραχές- και για μια ποικιλία ηλικιών σε παιδιά. 

Προσωπικά δεδομένα: συμβουλές προς τα παιδιά

Σε έρευνα του Δικτύου EU Kids Online (http://www.eukidsgreece.gr/) αναφέρεται ότι το 29% των παιδιών ηλικίας 9-16 που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο στην Ευρώπη, έχουν στο παρελθόν επικοινωνήσει από κοντά με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο.

Το 8% των παιδιών έχουν συναντήσει από κοντά κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Το 1% των παιδιών αυτών (ή 1 στα 7 από αυτά που είχαν τέτοια συνάντηση) ενοχλήθηκαν από αυτού του είδους την εμπειρία.

To 9% των παιδιών ηλικίας 11-16 ετών έπεσαν θύματα παράνομης χρήσης των προσωπικών τους δεδομένων (7% παραβίαση κωδικών και 5% παραβίαση άλλων προσωπικών δεδομένων) ή θύματα οικονομικής απάτης (2%).

Γι αυτό, ακολούθησε τις συμβουλές:

Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά της Πέλλας

Ο σύλλογος 'Φωτεινά Χαμόγελα' (Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό), σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό σύλλογο Πέλλας και με τον σύλλογο 'Το Χαμόγελο του Παιδιού', θα παρέχουν δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, σε απομακρυσμένα χωριά του νομού Πέλλας.

Τα αγόρια αργούν να μιλήσουν

Η τεστοστερόνη κατά τη διάρκεια της κύησης διπλασιάζει τον κίνδυνο καθυστέρησης της ομιλίας στα αγόρια

Αυστραλοί διαπίστωσαν ότι τα αρσενικά έμβρυα εκτίθενται σε δεκαπλάσια επίπεδα τεστοστερόνης από εκείνα στα οποία εκτίθενται τα θηλυκά έμβρυα. Έτσι λοιπόν υποστηρίζουν τα αγόρια αργούν να μιλήσουν λόγω της τεστοστερόνης.

Πότε χορταίνει ένα μωρό;

 Πότε χορταίνει ένα μωρό και πως η μητέρα μπορεί να το καταλάβει; 
Οπωσδήποτε:
1. Όχι όταν αδειάσει ολόκληρο το μπιμπερό του και
2. Όχι όταν περάσει ο χρόνος ταΐσματος που έχουμε ορίσει εμείς (για παράδειγμα 20 λεπτά).

Αντίθετα το μωρό χορταίνει -στο στήθος ή στο μπουκάλι- όποτε μας το δηλώσει το ίδιο.

"Τέχνη… οικογενειακώς" με δωρεάν είσοδο



Σε πείσμα των καιρών και επιθυμώντας να συνεισφέρει σε μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο και τα εργαλεία της παιδικής τέχνης, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης ανοίγει τις πόρτες του για 9 Κυριακές. Παιδιά και γονείς έρχονται σε επαφή με τις συλλογές και τις εκθέσεις του Μουσείου, με δωρεάν είσοδο και δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Οι σχέσεις αδελφών ίδιου φύλλου


Πάντα μέσα σε μια οικογένεια τα παιδιά αναπτύσσουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους είτε αυτές είναι συνεργασίας, αγάπης, κατανόησης και συνεννόησης είτε είναι πιο αδιάφορες, με περισσότερες εντάσεις και αγριότητες. Τι ιδιαίτερο συμβαίνει όμως όταν τα παιδιά που μεγαλώνουν και αυτομάτως συνυπάρχουν είναι του ίδιου φύλλου;

Να βλέπει το παιδί γυμνούς τους γονείς ή όχι;

Έχουμε έναν γιο 5 ετών και θα θέλαμε να ξέρουμε αν είναι σωστό που μας βλέπει γυμνούς στο σπίτι. 
 
Η σχέση και η εναρμόνισή σας με το δικό σας σώμα, οι αντιλήψεις και οι πεποιθήσεις σας γύρω από την έννοια του «γυμνού» είναι καθοριστικές για το πως βιώνει ο γιος σας το δικό του σώμα.

Ένας γονιός που το παιδί του τον βλέπει γυμνό δίχως να το θέλει ο ίδιος, βοηθάει λιγότερο το παιδί του απ΄ ό,τι εκείνος ο οποίος περιορίζει τη θέα του γυμνού του σώματος, αλλά εξηγεί στο παιδί γιατί το κάνει.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού να πάτε να γεννήσετε!

Διαβάζοντας τον τίτλο, εγώ θα έλεγα: ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Θα γεννήσω φυσιολογικά; Πόση ώρα θα κρατήσει ο τοκετός; Θα χρειαστεί να κάνω καισαρική; Πόσο θα πονέσω; Θα πάνε όλα καλά; Τι θα γίνει μετά; Θα έχω γάλα; Θα τα καταφέρω με το μωρό; κ.οκ!

Επειδή όμως κανείς δεν είναι μάντης, αυτό που όλες οι μέλλουσες μαμάδες μπορούν να κάνουν είναι να ενημερωθούν όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα για το τι πρόκειται να συναντήσουν! Πάνω κάτω δηλαδή…! Γιατί είπαμε, δεν είναι όλα τόσο συγκεκριμένα!

Αυτά λοιπόν τα… βασικά που πρέπει να γνωρίζετε είναι: