2 Μαΐ 2012

Πως είναι να έχεις το σύνδρομο Asperger

 Δουλεύουμε συχνά με παιδιά που έχουν το σύνδρομο Asperger, και αρκετοί νομίζω θα θέλαμε να γνωρίζουμε πως νιώθουν στην καθημερινή τους ζωή... 

Επίσης, πολλοί θα θέλαμε να ρωτήσουμε, αν είχαμε τη δυνατότητα, κάποιον ενήλικα με το σύνδρομο πώς το βιώνει.  

Διαβάζοντας το Autisable βρήκα τη συγκεκριμένη ανάρτηση και έσπευσα να σας την παρουσιάσω, σκεφτόμενη ότι όπως και εγώ, έτσι και εσείς, θα ήθελα να έχω κάποιες πληροφορίες, ίσως και περισσοτέρες από τις συγκεκριμένες. 

Οι μικροί  μας φίλοι, μεγαλώνουν... Είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε!!

Να τι λέει ένας ενήλικας με asperger...

Η νέα υπηρεσία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί», ορμώμενη από τη νέα κοινωνική πραγματικότητα, αποφάσισε να δημιουργήσει την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», με σκοπό να βοηθάει συστηματικά, πέραν των 10 μελών της, περισσότερους από 100 φορείς παιδικής προστασίας στην Αττική.

Συγκεκριμένα, θα καλύπτει τους φορείς αυτούς, με είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μπορούν να ανταποκρίνονται στον ολοένα αυξανόμενο αριθμό εκκλήσεων για βοήθεια.

Η υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» στεγάζεται στην οδό Αγίου Θωμά 9 στους Αμπελόκηπους και ξεκινά τη δράση της καλώντας σας σε συμμετοχή.

Τι μπορεί να ευθύνεται για το χαμηλό ύψος ενός παιδιού

Το να είναι ένα παιδί κοντύτερο από τα περισσότερα, αν όχι όλα, παιδιά της ηλικίας του, δεν σημαίνει ότι έχει και πρόβλημα υγείας. Μπορεί απλά να έχει κληρονομήσει το ύψος των γονιών του.

Πάντως αν είστε ανήσυχοι για το ότι βλέπετε το παιδί σας ότι κατά την προσχολική του ηλικία, έχει το μικρότερο ύψος από τους υπόλοιπους συμμαθητές του (σ.σ είναι λογικό ότι οι περισσότερες συγκρίσεις γίνονται σε εκείνη την περίοδο) μπορείτε να απευθυνθείτε στο γιατρό σας εκφράζοντας τις ανησυχίες σας, ώστε να σας παραπέμψει, αν το θεωρήσει αναγκαίο, σε μία σειρά εξετάσεων.

Τα παιδιά προτιμούν τα ζώα από τα παιχνίδια

Αντιμέτωπα με την επιλογή μεταξύ ενός ζώου και ενός παιχνιδιού, νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά προτιμούν ένα ζωντανό όν.

Ακόμα και νεογνά 11 μηνών ελκύονται φυσιολογικά από ζώα, περιλαμβανομένων αυτών που ενδεχομένως μπορεί να τρομάζουν ενήλικες, όπως αράχνες και φίδια, ανακάλυψαν ερευνητές των πανεπιστημίων Virginia και Rutgers.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν 3 χωριστά πειράματα στα οποία παιδιά είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν μεταξύ ζώων ή ελκυστικών παιχνιδιών. Τα παιδιά, αποκάλυψε η έρευνα, περνούσαν περισσότερο χρόνο με όλων των ειδών τα ζώα παρά με παιχνίδια.

Mήνυμα φιλαναγνωσίας στα παιδιά

Μια πρωτότυπη δράση, που θα ολοκληρωθεί και θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, αναγγέλλει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με αφορμή τη  Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου): Απευθύνθηκε σε 12 διακεκριμένους συγγραφείς

Τα ιστολόγια στην εκπαίδευση – διαδικτυακό ερωτηματολόγιο

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συντηρούν ιστολόγια και η έρευνα εστιάζει στον εντοπισμό και την ανάλυση των επικοινωνιακών πρακτικών που διαμορφώνουν οι ιστολόγοι των εκπαιδευτικών ιστολογίων (weblogs).