9 Ιαν 2013

Τα σκυλιά στο πλευρό των ΑμεΑ (dog therapy)

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα βοήθειας ατόμων με ειδικές ανάγκες με τη βοήθεια σκυλιών, υλοποιεί το μη κερδοσκοπικό σωματείο φίλων ΑμεΑ «Δράση Για Το Κάτι Άλλο», που λειτουργεί στην Κάτω Τούμπα, της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί ο Υπερβατικός διαλογισμός να βοηθήσει τη ΔΕΠΥ;

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), αν και τα διεγερτικά φάρμακα είναι μια αποτελεσματική θεραπεία πρώτης γραμμής για ADHD (υπερκινητικότητα), «εξακολουθεί να υφίσταται ανησυχία όσον αφορά τις πιθανές ανεπιθύμητες παρενέργειες και τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση διεγερτικών.»

Η τεχνική του Υπερβατικού Διαλογισμού είναι μια ειδική, μοναδική μορφή διαλογισμού. Είναι μια απλή, φυσική διαδικασία που επιτρέπει στον Νου να ηρεμήσει σε μια κατάσταση ξεκούραστης εγρήγορσης. Όταν ο Νους ηρεμεί, το σώμα χαλαρώνει και δέχεται μια βαθιά ξεκούραση 3 φορές περισσότερο απ'όσο ο ύπνος. Όταν οι σκέψεις κατασταλάξουν ο Νους έχει την εμπειρία βαθιάς σιωπής.
Αυτό δημιουργεί μια ψυχική ηρεμία που το υπερκινητικό παιδί τόσο σπάνια έχει την εμπειρία. Δημιουργεί, επίσης, στη φυσιολογία και νευροφυσιολογικές αλλαγές που προσδίδουν τάξη και συνοχή στην λειτουργία του εγκεφάλου.