14 Νοε 2011

Το παιδί "βρέχει" το κρεβάτι του το βράδυ

Είναι πολύ συνηθισμένο τα παιδιά να "βρέχουν" το κρεβάτι τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Η αντιμετώπιση του είναι εύκολη και μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τον ιατρό σας. Παρακάτω αναφέρονται τρόποι για να μπορέσουν τα παιδιά να το αντιμετωπίσουν από μόνα τους.

Ως ενούρηση χαρακτηρίζουμε την “ανικανότητα” του ελέγχου της ούρησης. Οι τύποι της ενούρησης είναι η νυχτερινή ενούρηση και η ημερήσια ενούρηση. Συμβαίνει πιο συχνά στα παιδιά και περισσότερο στα αγόρια απο τα κορίτσια.

«Γονέων café»


Η Σχολή Χατζήβεη διοργανώνει Γονέων café ανοικτό για όλους τους γονείς.
Τα Γονέων café είναι συναντήσεις χαλαρού χαρακτήρα όπου γονείς έρχονται σε επαφή με γονείς και ειδικούς σε έναν ανοικτό διάλογο για θέματα που αφορούν τα παιδιά.

Το «Γονέων café» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου, ώρα 11:00π. μ.-13:00 μ. μ. στη Σχολή Χατζήβεη (Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια) με προσκεκλημένη την ψυχολόγο κ. Χριστίνα Ρασιδάκη που θα συζητήσει με αφορμή το βιβλίο της «Ξέρω να λέω ΟΧΙ». Σκοπός της συνάντησης είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τεχνικές με τις οποίες θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους στην ενδυνάμωση του χαρακτήρα τους, ώστε τα ίδια να μπορούν να προστατεύονται.
Την ίδια ώρα τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μουσικό εργαστήρι ή να παραμείνουν σε φύλαξη.

Πληροφορίες-Κρατήσεις Θέσεων: www.xatzivei.gr - 210 2511371

Ρομπο-σκύλος ο καλύτερος φίλος του τυφλού!

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και γι' αυτό, Ιάπωνες ερευνητές δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα ρομποτικό σκύλο που μπορεί να συνοδεύσει ένα τυφλό -αλλά και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο- στη βόλτα του. Ο ρομπο-σκύλος, με την προσωρινή ονομασία NR003, αποτελεί δημιούργημα της ιαπωνικής εταιρίας ρομποτικής NSK και του πανεπιστημίου Ηλεκτρο-Επικοινωνιών, σύμφωνα με τη βρετανική Ντέιλι Μέιλ.

Χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα Kinnect της Microsoft, που του επιτρέπει να «διαβάζει» εικόνες και αποστάσεις, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο στα «μάτια» του σκύλου μια τρισδιάστατη αναπαράσταση των εμποδίων που βρίσκονται μπροστά, ώστε το μηχανικό «ζώο» να προσαρμόζει ανάλογα την πορεία του -και μαζί με αυτό και ο άνθρωπος που το κρατά από το λουρί!

Αθώα η Μεθυλφαινιδάτη (Ritalin) στα παιδιά!

Τα φάρμακα για την Διαταραχή της Ελλειματικής Προσοχής στα παιδιά δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων!

Τα φάρμακα που εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι λαμβάνουν για τον περιορισμό της υπερκινητικότητας και για την ενίσχυση της προσοχής τους, δεν αυξάνουν τον κίνδυνο σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

Η μεγαλύτερη μελέτη για την ασφάλεια των φαρμάκων αυτών καταλήγει: "Οι καρδιακές προσβολές, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ο αιφνίδιος θάνατος ήταν πολύ σπάνια στα παιδιά που παίρνουν φάρμακα Διαταραχή της Ελλειματικής Προσοχής. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων".

Ορολογία: ΔΕΠ-Υ



 Τι είναι η ΔΕΠ-Υ?