8 Μαρ 2012

Βοήθεια! Το παιδί μου μασάει τα πάντα...

Υπάρχουν αρκετοί διασκεδαστικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενσωματώσετε τις στοματο-κινητικές "βαριές" εργασίες, στην αισθητηριακή δίαιτα του παιδιού σας.

Οι δραστηριότητες που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι ευχάριστες για το παιδί. Το πιο σημαντικό είναι να επιλέξετε μια δραστηριότητα, στην οποία το παιδί σας επιτυγχάνει και στην συνέχεια μπορείτε να την δυσκολέψετε, καθώς οι μύες του δυναμώνουν. Ούτε εσείς θα θέλατε την πρώτη ημέρα στο γυμναστήριο να σηκώνατε βάρη 100 κιλών!!!

Τετράποδο... «αυτί» για τον μικρό Τζέιμς

Βίντεο με το σκύλο που του άλλαξε τη ζωή 

Ο σκύλος θεωρείται ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου αλλά κάθε μέρα αποδεικνύεται πως μπορεί να είναι ακόμα περισσότερα: ο Τζέιμς βρήκε στον Κερτ ένα φίλο αλλά και απαραίτητο «συνεργάτη», ο οποίος του άλλαξε τη ζωή.

Ο Τζέιμς είναι ένα από τα 45.000 παιδιά με προβλήματα ακοής στη Βρετανία και ο Κερτ έχει εκπαιδευτεί να ακούει αυτά που ο δίποδος φίλος του δεν μπορεί.

Το ΑΠΘ στο δρόμο στήριξης των ΑμεΑ

Το ένα όχημα διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την μεταφορά των φοιτητών με καροτσάκι και έχει τεθεί σε λειτουργία από τις αρχές περίπου του έτους, εξυπηρετώντας καθημερινά- ακόμη και τα Σαββατοκύριακα- 20 φοιτητές.

Έχει την δυνατότητα ταυτόχρονης μεταφοράς μέχρι και πέντε ατόμων, ενώ λειτουργεί μετά από αίτημα και τηλεφωνικό ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, τους οποίους μεταφέρει από το σπίτι τους προς το πανεπιστήμιο και αντίστροφα.

Εκδήλωση με θέμα την Παιδική Βία και Εγκληματικότητα

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών - Τμήμα Ψυχολογίας του Mediterranean College και ο IANOS, διοργανώνουν Ανοιχτή Διάλεξη με θέμα Παιδική Βία και Εγκληματικότητα, την Πέμπτη, 15 Μαρτίου, ώρα 17.00-19.00, στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, Σταδίου 24, Αθήνα.

Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών.

Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, στο infokids.gr, και θελήσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας!
Πόσο εύκολα ξεσπάει σε θυμό το παιδί; Αλλά και πόσο εύκολο του είναι να τον διαχειριστεί και να τον λύσει, προχωρώντας παρακάτω. Πώς συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, τι στάση κρατά σε περιπτώσεις σύγκρουσης, μπορεί να αποδεχτεί κάποια πράγματα για τον εαυτό του, είναι υπεύθυνο απέναντι σε «υποχρεώσεις» που του έχουν ανατεθεί ή το ίδιο θέλει να εκπληρώσει; 

Ομιλία για την ανάπτυξη κίνησης και λόγoυ σε παιδιά 0 έως 5 ετών

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2012, στο Κέντρο Μουσικοψυχοθεραπείας «Ερίγηρυς» στο Βόλο (Λ. Αθηνών 84, 3ος όροφος) ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Η Φυσιολογική Κινητική Ανάπτυξη και η Φυσιολογική Ανάπτυξη του Λόγου των παιδιών από την γέννησή τους έως 5 χρονών”. Είσοδος Ελεύθερη.